KUDA IDU DIVLJE SVINJE? Zagreb u strahu zbog najezde (VIDEO)

20:00

Hrvatska 0

Scene divljih svinja koje slobodno lutaju Zagrebom intenzivirane su poslednjih meseci. Čini se da ih ni toplije vreme ne zaustavlja, jer su čopori sve bliže centru grada. Građani su u strahu.

KUDA IDU DIVLJE SVINJE? Zagreb u strahu zbog najezde (VIDEO)
Shutterstock

- Plašim se da izađem iz kuće jer ne znam u mraku gde bih naišao na svinju. Čitav čopor je lijepo prošao preko semafora - svjedoči Đurđa Đuranec za Dnevnik.hr, a sve je veći broj prijava Hrvatskom lovačkom savezu za divlje svinje.

Ivica Budor, predsednik Hrvatskog lovačkog saveza, zatražio je hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, rekavši da je to da se ne bismo našli u situaciji da „moramo da objašnjavamo zašto divlje svinje šetaju Medvednicom, Mikulićem, Maksimirom , a možda sutra Zrinjevac.“ .

- Ko će onda biti kriv? - pita se Budor, koji smatra da je samo pitanje vremena kada će čopori stići do centra grada. Grad Zagreb je za Dnevnik Nove TV potvrdio da će primiti predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza, uz tvrdnju da je "u urbanom dijelu Grada Zagreba uspostavljen i usvojen program zaštite divljači i da se uspješno provodi", čije mišljenje ne dele zagrebački lovci.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba smiruje situaciju i kaže da su divlje svinje prilagodljive i da nije zabilježen napad na ljude. Međutim, napad na kućnog ljubimca samo je korak ka napadu na čoveka, jer su mu, kako prenosi Indekov čitalac, divlje svinje njegovog psa oderale kožu.

Kaže da su ponovo viđeni na brani između Mikulića i Biljenika. U zapuštenim voćnjacima izmasakrirali su jazavčara, lokaciju na kojoj mnogo ljudi šeta pse, zbog čega drugi pozivaju na oprez.

Izvor: 24sata.hr

Komentari(0)

Loading