Zagreb uznemiren zbog detonacija, a onda je REŠENA MISTERIJA

19:00

Hrvatska 0

U Zagrebu se u subotu oko 12.15 čula detonacija u više delova grada, ali za sada nema zvaničnih informacija o čemu se tačno radi.

Zagreb uznemiren zbog detonacija, a onda je REŠENA MISTERIJA
Shutterstock

Vatrogasci su odmah umirili Zagrepčane najavom da je u toku vežba. Ministarstvo odbrane je izgleda zaboravilo da pošalje obaveštenje.

Na sajtu Ministarstva odbrane nakon probijanja zvučne barijere, u 13.30 časova, HINA je objavila njihovo saopštenje, a obaveštenje je osvanulo na sajtu Ministarstva odbrane. Sat nakon probijanja zvučne barijere.

"Ploti 191. eskadrile borbenih aviona 2. jula 2022. godine u vremenu od 12 do 14 časova izvode letove tokom kojih je moguće očekivati probijanje zvučne barijere."

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U okviru zadataka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. lovačke eskadrile 91. krila u subotu, 2. jula 2022. godine, od 12 do 14 sati izvode letove, tokom kojih se zvučna barijera može očekuje se da će biti slomljena.

Sve aktivnosti se izvode u područjima propisanih zona letenja u skladu sa propisima i pravilima kojima se uređuje korištenje zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Letovi se izvode na području Zagrebačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na nadmorskoj visini iznad 10.000 metara, uz poštovanje svih mjera sigurnosti.

"Molimo građane za razumevanje", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: jutarnji list

Komentari(0)

Loading