OVAKO JE GORELA PULA: Objavljen snimak iz satelita

21:00

Hrvatska 0

Veliki požar koji je juče oko 11:50 sati buknuo na području Dolinke i Valdebeka u Puli, lokalizovan je sinoć oko 19 sati.

OVAKO JE GORELA PULA: Objavljen snimak iz satelita
Printscreen/Twitter

Hrvatsko udruženje kriznog menadžmenta (HUKM) objavilo je fotografiju požara koju je snimio satelit Evropske svemirske agencije Sentinel-2. Na snimku se vidi veliki oblak dima koji se uzdiže s požarišta.

Izgorelo je 40 hektara šume i niskog raslinja. Nijedna kuća nije bila zahvaćena vatrom, ali su stradale kamp prikolice, kućice i manji objekti na poljoprivrednim površinama. Uzrok požara još nije utvrđen.

Šef lokalnih vatrogasaca Ivica Rojnić potvrdio je kako će se nakon potpunog gašenja požara procenjivati šteta.

"Za sada se zna da je izgorelo oko 40 hektara površine. Uzrok je još nepoznat, a policija intenzivno traga za uzrokom požara. Stradalih nije bilo, kuće su spašene i ništa nije eskaliralo. Tokom noći je na dežurstvu ostalo 26 vatrogasaca sa sedam vozila", izvestio je Rojnić i dodao kako će se se ta lokacija danima nadzirati.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Napravljena je zamena i dolaze dodatne snage koje će kroz dan sanirati ivice požara. Područje će se još danima tretirati i osiguravati, a za noć je najavljena bura. Mi i dalje ostajemo na terenu da čuvamo građane i njihovu imovinu", poručio je Rojnić.

Izvor: alo region

Tagovi:

Komentari(0)

Loading