HRVATSKA U CRVENOM: Kreće drugi talas

18:30

Hrvatska 0

U Hrvatskoj danas kreće drugi toplotni talas ove godine, a tim povodom nadležne službe su prvi put izdale crveno upozorenje za gotovo celu zemlju.

HRVATSKA U CRVENOM: Kreće drugi talas
Shutterstock

Crveni meteorološki alarm se najavljuje za petak u riječkom području, a za subotu u gotovo celoj zemlji, kada bi temperature mogle biti oko 40 stepeni, pa i više. U nedelju crveno upozorenje je na snazi za Jadran, dok bi na kopnu temperature trebalo da budu niže.

Kako prenose hrvatski mediji, u većini zemlje narednih dana se očekuje najviša dnevna temperatura između 35 i 40 stepeni. Dodatno, kažu u DHMZ-u, uz slabljenje bure i visoke dnevne temperature vazduha, kao i sunčano vreme zagrejaće more, što će duž obale imati za posledicu još toplije, sparnije, pa samim tim i neugodnije noći, kada se očekuje da najniža temperatura bude oko 25 stepeni.

Građanima su izdate preporuke kako da se ponašaju tokom toplotnog talasa, zbog kojeg usled suše preti i opasnost od požara, pogotovo duž Jadrana. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, ovaj toplotni talas bi mogao da traje od 21. do 24. jula.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Izvor: TANJUG

Komentari(0)

Loading