OVO JE MISICA MIRA, KRADLJIVICA VINA VREDNIH MILIONE!

22:00

Hrvatska 0

Bivša misica uhapšena je sa svojim partnerom, sa kojim je i počinila pljačku, a u hotelu u Španiji se prijavila pod lažnim imenom Mirka Golubić

OVO JE MISICA MIRA, KRADLJIVICA VINA VREDNIH MILIONE!
Printscreen/Facebook

Hrvatska policija je na graničnom prelazu Karasovići s Crnom Gorom, uhapsila dve osobe osumnjičene da su u Španiji ukrali 45 boca vina vrednih neverovatni 1,6 miliona evra.

Reč je o bivšoj meksičkoj kraljici lepote Prisili Lari Guevari (28) i njenom partneru, rumunsko-holandskom državljaninu Konstantinu Gabrielu Dumitru (47).

Uhapšena Prisila svojevremeno je učestvovala na izboru za Miss sveta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za njima je Španija raspisala evropski nalog za hapšenje, a pljačka skupocenog vina izvedena je još u oktobru prošle godine u Atriju, jednom od najcenjenijih španskih restorana u gradu Kaseresu.

Meksička državljanka je pre devet meseci ušla u hotel u Kaseresu, na recepciji unajmila sobu prijavivši se sa lažnim švajcarskim pasošem na ime Mirka Golubić.

U prestižnom restoranu hotela, koji ima dve Mišlenove zvezdice, rezervisala je mesto za večeru za sebe i svog partnera Konstantina. Nakon večere su, na poziv domaćina, oboje otišli u razgledanje vinskog podruma. Ugledni restoran u hotelu je imao običaj da svojim gostima pokaže podrum u kojem je najskuplje vino bila boca "Chateau d’Yquem" iz 1806. godine procenjena na 310.000 evra.

Španski El Pais piše kako je par nakon obilaska vinskog podruma otišao u sobu, a zatim je Prisila u 1.30 sati u noći zamolila recepcionara da joj pripremi nešto za jelo jer je restoran bio zatvoren.

Dok je on pripremao desert u kuhinji, Konstantin je sišao iz sobe i magnetnom karticom otvorio vrata vinskog podruma i za desetak minuta pokrao 45 boca vina. Odneo ih je u tri ruksaka, a boce obložio hotelskim peškirima i čaršavima da se ne bi razbile ili stvarale buku.

U zoru, u 5.30 sati par se odjavio iz hotela i mirno otišao. Osoblje hotela je tek sedam sati kasnije primetilo da je nestalo 38 raritetnih boca vina "Romanee Conti" i sedam boca "Chateau d’Yquem" iz 19 veka.

- Te su boce deo moje lične istorije, istorije Atrija, ali i Kaseresa, njegovih građana, svih zaljubljenika u svet vina - izjavio je glavni kuvar restorana Tonjo Perez.

Policija je pregledavajući snimke nadzornih kamera uočila muškarca i ženu čija su lica bila prekrivena maskama za zaštitu od koronavirusa i sunčanim naočarama, a žena je imala i periku. Trebalo je tri meseca dok su ih identificikovali.

Kasnije je otkriveno da su posetili restoran i tri puta pre pljačke kako bi dobro proučili mesto.

Hrvatska policija je potvrdila hapšenje dvoje stranih državljana koji su u ponedeljak uhvaćeni prilikom dolaska iz Crne Gore, ali nisu iznosili pojedinosti dok je španska policija, koja je otkrila identitet osumnjičenih, održala konferenciju za medije. Španija očekuje njihovo izručenje u narednih desetak dana.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi:

Komentari(0)

Loading