PLENKOVIĆ O IZJAVI IZETBEGOVIĆA: To je priprema za rat

09:12

Hrvatska 0

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je osudio izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je na stranačkom skupu govorio o "prebrojavanju" oružanih snaga i nabavci dronova, ocenjući je kao "katastrofalnu" i da se ne može drugačije protumačiti nego kao priprema za rat.

PLENKOVIĆ O IZJAVI IZETBEGOVIĆA: To je priprema za rat
Printscreen/Facebook

"Ne zvecka se oružjem, ali koristi se retorika koja je apsolutno neprihvatljiva", naglasio je Planković, koji smatra da takve izjave vode nepoverenju, udaljavanju i destabilizaciji.

Planković je rekao da je "smešno" da ga predsednik Zoran Milanović poziva na sazivanje Veća za nacionalnu sigurnost, jer on svojim izjavama kojima "vređa one koji bi trebali pomoći", sabotira sve što Vlada radi za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Milanović je prethodno pozvao Plenkovića na sazivanje sednice Veća zbog događanja u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Premijer je odgovorio kako je predsednik dvadesetak puta izvređao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita kojeg Republika Srpska ne priznaje, "pola susednih zemalja" i veliki broj zemalja međunarodne zajednice koji su partneri Hrvatske.

"Rezultati takve politike, gdje vrijeđate one koji bi vam trebali pomoci da zaštite Hrvate u BiH sigurno su sjajni", sarkastičan je bio Plenković.

"Sve što smo mi radili, on je svojim izjavama minirao. Ako nas misli zvati da se bavimo spoljnom politikom kako on to radi, bojim se da ne bi bilo ni evra, ni šengena, ni OECD-a", dodao je Plenković.

Ponovio je kako su Šmitove odluke o tehničkim izmenama izbornog zakona "nedovoljne" i da "nije dobro" što je odustao od ranije najavljenog paketa koji bi Hrvatima u BiH omogućio postizbornu ravnopravnost.

Komentari(0)

Loading