SPLIĆANKA ZGROŽENA MLADIM TURISTIMA: Molim vas ne radite to u našem gradu

21:49

Hrvatska 0

Letnja sezona je na vrhuncu i mnogi baš u avgustu odlaze na odmor, ali oni koji žive u gradovima preplavljenim turistima nisu baš oduševljeni prizorima koji su sada postali uobičajeni na ulicama turistički mesta.

SPLIĆANKA ZGROŽENA MLADIM TURISTIMA: Molim vas ne radite to u našem gradu
Foto: youtube

Jedna od njih je i Splićanka Ives Cikatić koja je preko Fejsbuka apelovala na mlade turiste da pokažu više poštovanja prema gradu u kojem provode svoj odmor.

Cikatić koja je ujedno i turistički vodič bila je podstaknuta "neprihvatljivog ponašanja" koji su sve učestaliji na ulicama pojedinih hrvatskih gradova ona je u grupi "Split Croatia Travel 2022" gde, uglavnom stranci, traže preporuke za sadržaje u Splitu, podelila svoje "smernice za turiste".

"Kao lokalac i neko ko radi u turizmu zgrožena sam ponašanjem mladih turista koji dolaze u Split. Šta god radili - molim vas nemojte urinirati u fontane, svaki kutak u gradu, uličice... Ako pijete, pokušajte da ne preterujete kao što to mnogi od vas rade i onda povraćaju, deru se, tuku, obavljaju nužde", započela je ona.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Molim vas, ako nađete devojku - nabavite sobu i nemojte imati odnose u javnosti... Nama građanima Splita je svega toga dosta i to je daleko od prihvatljivog", napisala je ona i dodala da će Splićani, ako policija i komunalni radnici ne budu reagovali, sami morati da preduzmu nešto.

"Mnogi od vas koji dolaze u Split uzimaju to zdravo za gotovo i ponašaju se gore od neandertalaca. Niko od nas ne želi ovo, verujte mi. Izlazite, zabavljajte se, stičite poznanstva, ali imajte poštovanja prema našem gradu. Svi su dobrodošli, no poštovanje je itekako potrebno", zaključila je ona.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading