INCIDENT U KNINU, USTAŠTVO DIVLJA: Marko Skejo urlao Za dom spremni

17:00

Hrvatska 0

Svečana proslava godišnjice akcije Oluja ni ove godine nije prošla bez incidenta.

INCIDENT U KNINU, USTAŠTVO DIVLJA: Marko Skejo urlao Za dom spremni
Printscreen/Youtube

U zločinačkoj akcije hrvatske vojske i policije - koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede - proterano je oko 250.000 Srba iz Hrvatske, a više od 1.700 ubijeno je ili nestalo.

Nakon što je premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao da je srpsko rukovodstvo sa Beogradom nateralo Srbe na "odlazak", HRT prenosi da je bivši komandant HOS-a Marko Skejo sa 20ak svojih pristalica prošetao Kninom uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Ono što je još šokantnije od Skejovog ispada, je to što su gotovo svi prisutni aplaudirali i zajedno sa njim uzvikivali ovaj pozdrav, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozorili su da je "zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimerenog sadržaja, zabranjeno je podsticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, verskoj ili po drugoj osnovi) zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje povreda i da će se, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, vršiti audio-video snimanje i fotografisanje javnog skupa".

 

 

 

Skejo, nekadašnji ratni komandant Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) i prošle godine je napravio incident, urlajući ustaški pozdrav na obeležavanju godišnjice Oluje.

Izvor: Alo region

Komentari(0)

Loading