PIROMANKA TERORISALA HRVATSKU: Zapalila 2 automobila, i to je bio samo početak

18:30

Hrvatska 0

Policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravnog lica iz Poreča

PIROMANKA TERORISALA HRVATSKU: Zapalila 2 automobila, i to je bio samo početak
Shutterstock

Policijski službenici prijavili su ženu zbog sumnje da je zapalila dva vozila, oštetila fasadu i uništila biljke koje su bile deo naučnog istraživanja.

Porečka policija je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila pet krivičnih dela oštećenje tuđe imovine, pišu mediji.

Policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravnog lica iz Poreča.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. aprila tokom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnom licu iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procenjuje se na više desetina hiljada kuna.

Već nakon nedelju dana, 28. aprila, osumnjičena je ponovno tokom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smesu na automobil Reno splitske registracijske oznake, a potom je tu smesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.

Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. maja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču te je tamo uništila stabljike maslina koje su bile deo naučnog istraživanja 30-godišnjaka. Time je pravnom licu iz Zagreba nastala materijalna šteta od više hiljada kuna. No, osumnjičena ni tu nije stala pa je tako u noći s 12. na 13. juna u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak sprovodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise. Krajem istog meseca, u noći s 28. na 29. juna, 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je na taj način oštetila pravno lice za nekoliko hiljada kuna.

Policija će protiv osumnjičene podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku.

 

Izvor: telegraf

Komentari(0)

Loading