KRV ZBOG LEŽALJKI: Haos na hrvatskoj plaži

19:30

Hrvatska 0

Policijski službenici Policijske stanice Makarska završili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira

KRV ZBOG LEŽALJKI: Haos na hrvatskoj plaži
Shutterstock

U petak ujutro na plaži u Baškoj Vodi u Hrvatskoj 45-godišnji muškarac fizički je napao 51-godišnjeg Nemca zbog, kako javlja čitalac Jutarnjeg, ležaljke za plažu. Na teren je odmah izašla policija, ogradila deo plaže i privela 45-godišnjaka.

Baška Voda inače je opština s najviše koncesijskih odobrenja za ležaljke, a ovaj incident jedan je u nizu obračuna između koncesionara i turista.

Ranije ove godine, u junu, meštanin je napao muškarca iz Poljske. Dve godine pre, 2018, komunalni redar napao je dve devojke. Oba događaja imala su jednak povod.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Turisti su pomerili prazne ležaljke da bi na plažu postavili svoje peškire. Iako prema pravilniku koncesionari prazne ležaljke ne smeju ni da ostavljaju na plaži, pomeranje ih ljuti pa napadaju kupače.

Policija još ne može da govori o okolnostima jutrošnjeg obračuna, ali prema opisima svedoka, radi se o istovetnoj situaciji.

- Jedan od koncesionara u petak rano ujutro potukao se s turistom. Ne znam o kojem koncesionaru se radi. Plažu su ogradili trakom, bilo je i krvi - javio je Jutarnjem stanovnik Baške Vode.

- Dublja stvar se dešava. Zakon o pomorskom dobru je dobro napisan, međutim niko ga se ne pridržava. U pravilniku jasno piše da se ležaljke moraju držati na gomili i tek kad gost zatraži, postavlja se ležaljka. Opština smo u županiji s najviše koncesijskih odobrenja, čak 121 za ležaljke. Ujutro ležaljke pobacaju po plaži da ih gost mora iznajmiti jer inače ne bi imao gde da stavi peškir. To je jedan politički projekat koji načelnik ne želi da spreči jer na račun tih koncesija dobija glasove - komentarisao je nered s ležaljkama.

Policijski službenici Policijske stanice Makarska završili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira. Sumnja se da je na plaži napao 51-godišnjeg muškarca iz Nemačke. Zadao mu je lakšu telesnu povrdu.

Napadač je uz optužni predlog priveden na opštinski prekršajni sud, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading