DA LI ĆE PASTI SILOVATELJI IZ ZADRA! Raspisana poternica

22:00

Hrvatska 0

Zlostavljanje devojčice počelo je u avgustu 2018. godine u jednoj kući, su mladići i snimili

DA LI ĆE PASTI SILOVATELJI IZ ZADRA! Raspisana poternica
Shutterstock

Prvookrivljeni mladić koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja, nasilja i ucene maloletne devojčice iz okolice Zadra i dalje je u bekstvu, javlja Zadarski.

Županijski je sud u Zadru raspisao je poternicu za njim.

- Svih šestoro okrivljenika se branilo sa slobode, a prvookrivljeni nije došao na izricanje presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna koja je veća od pet godina zatvora, onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora - rekla je sudija Sandra Radanović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dodala je kako je mladić osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, pa je doneseno rešenje o određivanju istražnog zatvora koji je obavezan.

- Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru, pa smo raspisali poternicu. Policija ga nije pronašla na njegovoj adresi, a kada ga pronađe on će biti priveden - rekla je.

Iz PU zadarske su poručili kako postupaju po nalogu Županijskog suda u Zadru.

Podsetimo, šest mladića teretili su za teško krivično delo protiv polne slobode, više teških krivičnih dela protiv polne slobode, više krivičnih dela bludnih radnji i dva krivična dela iskorištavanja dece za pornografiju, sve na štetu deteta. Sva šestorica su nepravosnažno proglašena krivima i osuđena na kazne od jedne do sedam godina zatvora, piše 24 sata.hr.

Dvojica među njima u vreme zločina bili su maloletni, pa oni nisu dobili zatvorske kazne, već uslovnu kaznu u trajanju od tri godine.

Zlostavljanje devojčice počelo je u avgustu 2018. godine u jednoj kući, su mladići i snimili. Zlostavljanje se potom nastavilo u autobusu u kojem su je napastovali, govoreći joj pritom da postoje snimci s kojima su je i ucjenjivali. Sve vreme, a radi se o periodu od 11 meseci, žrtvu su progonili gde god su je sreli jer su se međusobno poznavali.

Teška krivična dela protiv polne slobode činili su i u grupi, pa su za njih osuđena sva šestorica. U zločinima je učestvovao i sedmi mladić, koji je u međuvremenu poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading