PLENKOVIĆ PREDSTAVIO JESENJI PAKET MERA: Evo šta se menja

15:44

Hrvatska 0

Premijer Andrej Plenković na sednici Vlade predstavio je veliki paket mera za ublažavanje uticaja rasta cena. Prema njegovim rečima, ukupan paket mera težak je skoro 21 milijardu kuna.

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO JESENJI PAKET MERA: Evo šta se menja
youtube printscreen

Prva mera tiče se ublažavanja rasta cena struje. Mera obuhvata period od 1. oktobra do 1. marta naredne godine.

Druga mera je ublažavanje rasta cena gasa, cene su ograničene do 1. aprila 2023. godine.

Treća mera - snižavanje cena toplotne energije. Posebnom merom su ograničene i cene osnovnih životnih namirnica. On je predstavio i mere za penzionere.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sprovodiće se mera koja je uključena u jednokratnu naknadu, energetski dodatak za 690 hiljada penzionera sa penzijom do 4.360 kuna. Povećaće se i socijalna davanja i naknade za nezaposlene.

Povrh toga, predlažu povećanje najniže penzije za tri odsto od 1. januara 2023. godine. Studenti su zbrinuti, a studentski centri i studentski centri će biti podržani. Mere za roditelje: biće isplaćena i posebna novčana primanja po porodici u zavisnosti od broja dece. Usvojene su i mere za radnike, a to su poreske olakšice i povećanje neoporezivih primanja.

Biće i podrška za prevoz. Mera je vredna 580 miliona kuna, s ciljem sigurnosti i pouzdanosti javnog prevoza i sprečavanja daljeg poskupljenja karata, rekao je Plenković. Mere se donose i za poljoprivrednike zbog suše i klimatskih promena. Biće i mere za energetsku obnovu. - Vlada će snažnom intervencijom koju je pripremila zaštititi građane i privredu, poručio je premijer Andrej Plenković - Paket je jak, pravedan i sveobuhvatan - rekao je on.
 

Komentari(0)

Loading