Filip je ubio trojicu usred Splita, sad su mu ukinuli presudu

21:26

Hrvatska 0

Visoki krivični sud Hrvatske ukinuo je presudu i naložio ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu, koji je u januaru 2020. usred Splita ubio trojicu mladića.

Filip je ubio trojicu usred Splita, sad su mu ukinuli presudu
Printscreen/Youtube

Zavadlav je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora.

Hrvatski portal Telegram piše da se o žalbama na nepravosnažnu presudu raspravljalo prošle sedmice, a ključni argument odbrane bio je manjkavo psihijatrijsko veštačenje Zavadlava.

Naime, iako je veštak tvrdila da nije bio uračunljiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) nije mu suđeno kao neuračunljivoj osobi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Telegramu, navodi se, u Visokom krivičnom sudu nije precizirano iz kojih je tačno razloga presuda Zavadlavu ukinuta. Činjenica je, navodi se, da je doneseno rešenje kojim mu se produžava istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne.

Naloženo je, kažu, i ponovno sudjenje. Prema presudi Zavadlav je u januaru 2020. godine za svako od tri ubistva koja je počinio dobio po 15 godina zatvora, odnosno, ukupno 40 godina.

Zašto je presuda ukinuta?

“Ja sam kao mali Oliver Tvist trebao da podnesem svu krivicu. Ja sam bio stavljen tamo, a nisam kriv. Molim vas da mi ukinete kaznu. A ako sam kriv što sam živ, molim da mi sud poveća kaznu na 50 godina”, poručio je.

Zavadlav je nepravosnažnom presudom dobio 15 godina za svako od tri ubistva u splitskom naselju Varoš u januaru 2020., što je objedinjeno u jedinstvenu presudu od četrdeset godina. Za otežane okolnosti uzeta mu je činjenica da je koristio automatsku pušku pored koje žrtve nisu imale šanse.

Optužnica Županijskog državnog tužilaštva je tada 26-godišnjeg Zavadlava teretila da je s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Nekoliko sati nakon krvoprolića u Varošu predao se splitskoj policiji. Slobode je lišen u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Izvor: telegram

Komentari(0)

Loading