SUĐENJE BALKANSKOM AL KAPONEU: U Srbiji optužen za pokušaj ubistva HRVATSKA NEĆE DA GA ISPORUČI

21:07

Hrvatska 0

Ivan Vujović poznatiji kao balkanski Al Kapone, optužen je u Srbiji za pokušaj ubistva Darka Bulatovića, nakon što je 1. avgusta 2016 godine na njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i teško ga ranio.

SUĐENJE BALKANSKOM AL KAPONEU: U Srbiji optužen za pokušaj ubistva HRVATSKA NEĆE DA GA ISPORUČI
Printscreen

Vujović je 2021 uhapšen i trenutno se nalazi u Hrvatskoj zbog falsifikovanja ličnih dokumenata. Srbija od Hrvatske zahteva izručenje Vujovića, s obzirom da je u Srbiji osuđen za neuporedivo teže krivično delo pokušaja ubistva, što Hrvatska odbija.

- Vujoviću se sudi u Hrvatskoj zbog falsifikovanja ličnih isprava, a tek onda može se ocekivati isporučenje našoj zemlji. To je čudno, jer je pokušaj ubistva teže krivično delo I trebalo bi da uživa prioritet - izjavio je gost jutarnjeg programa Kurir televizije Ratomir Antonović i dodao da je u našem interesu da da Vujović što pre bude dostupan organima republike Srbije.

- Hrvatska nije spremna za kompromis oko izručenja pre suđenja u Hrvatskoj za blaže krivično delo, već samo po pitanju vremena kada će, nakon tog suđenja doći do izručenja Vujovića Srbiji - rekao je Antonović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kriminolog Dejan Radenković istakao je u jutarnjem programu je veoma neobično što Srbija već 10 godina čeka na izručenje Vujovća i da se to i u ovom konkretnom slučaju odlaže pod vrlo sumnjivim okolnostima.

- Ono sto je posebno zanimljivo jeste kako je on 2021 nakon izdržane kazne u Crnoj Gori, a već je bila raspisana crvena poternica interpola od strane Srbije, izbegao izručenje Srbiji i mu je to omogućio? - rekao je Radenković.

On je takođe istakao da je potrebno raditi na uređivanju bilateralnih odnosa između Srbije i Hrvatske, kojima bi se regulisalo i pitanje međusobnog isporučenja optuženih.

Izvor: Alo region

Komentari(0)

Loading