SKANDAL U HRVATSKOJ: Milanović smenjuje šefa obaveštajne agencije

21:07

Hrvatska 0

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pokrenuo je postupak za razrešenje direktora Vojne sigurnosno-obaveštajne agencije (VSOA) Ivice Kindera, saopšteno je iz njegove kancelarije.

SKANDAL U HRVATSKOJ: Milanović smenjuje šefa obaveštajne agencije
EPA

Nakon što je dobio Izveštaj Veća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o vanrednom neposrednom stručnom nadzoru VSOA-e od 19. septembra, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izveštaju, predsednik Republike stava je da direktor VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcionisanje Agencije, ne može više da obavlja tu dužnost, navodi se u saopštenju.

Milanović je uputio dopis predsedniku Vlade Andreju Plenkoviću i tako pokrenuo postupak za razrešenje general majora Ivice Kindera s dužnosti direktora VSOA-e.

Nova TV juče je objavila da je deo pripadnika Vojno obaveštajne-sigurnosne agencije proneverio najmanje dva miliona kuna na službenim zadacima u Libanu, Poljski i Litvaniji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici UVNS sproveli su unutrašnji nadzor i utvrdili da su vojni špijuni proneverili sredstava namenjena za službena putovanja. Reč je o sredstvima koja su pripadnici Agencije koristili prilikom odlaska u posetu misijama gdje u boravili hrvatski vojnici.

U ovom trenutku nije poznato koliko je i da li je u ovim proneverama učestvovao Kinder.

Izvor: Jutarnji list

Komentari(0)

Loading