HRVATI OSUDILI PUTINA, I TO GLASNO!

19:09

Hrvatska 0

Zagreb - Ministarstvo spoljnih poslova Republike Hrvatske objavilo je saopštenje o ruskim referendumima na istoku Ukrajine kojima je Putin pripojio četiri regiona.

HRVATI OSUDILI PUTINA, I TO GLASNO!
Shutterstock

"Republika Hrvatska najoštrije osuđuje nezakonite i lažne referendume održane od 23. do 27. septembra 2022. godine u četiri ukrajinske regije, kao i današnju odluku o pristupanju ovih regija Ruskoj Federaciji", navodi se u saopštenju.

"Republika Hrvatska osuđuje odluku Ruske Federacije da u svoj sastav integriše ukrajinske regije Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje, smatrajući je grubim kršenjem teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine i međunarodnog prava i Povelje UN", dodaje se u saopštenju.

"Navedenu odluku Republika Hrvatska smatra nelegitimnom, nezakonitom i kao takvom pravno ništavnom i ne priznaje njene političke i pravne posljedice. Zajedno sa ostalim državama EU i savezničkim državama, Republika Hrvatska će nastaviti da pruža svu potrebnu podršku Ukrajini u reintegraciji trenutno okupiranih teritorija i obnavljanju ustavno-pravnog poretka u okviru međunarodno priznatih granica", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Izvor: B92

Tagovi:

Komentari(0)

Loading