LEKARKA IZ SPLITA IZVELA PREVARU OD 24.000 EVRA

21:36

Hrvatska 0

U policiji su naveli kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je ta doktorka od februara do marta ove godine na nezakonit način došla do ličnih podataka više osoba

LEKARKA IZ SPLITA IZVELA PREVARU OD 24.000 EVRA
Shutterstock

Splitska policija krivično je prijavila doktorku (48) zbog sumnje da je nedozvoljenom upotrebom ličnih podataka, falsifikovanjem isprave i prevarom kao svoje pacijente upisivala više osoba, čime je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) oštetila za 180.000 kuna (oko 24.000 evra).

Falsifikovala potpise ljudi bez njihovog znanja

U policiji su naveli kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je ta doktorka od februara do marta ove godine na nezakonit način došla do ličnih podataka više osoba. Protiv njihove volje i znanja falsifikovala je potpise na izjavi o izboru, odnosno promeni izabranog doktora prema kojoj upravo nju biraju kao izabranu doktorku, piše Index.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na osnovu falsifikovanog broja opredeljenih osiguranih osoba, 48-godišnjakinja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za sklapanje ugovora o sprovođenju primarne zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, za potrebe popune mreže javne zdravstvene službe. Na taj je način, ističu u policiji, Zavod za zdravstveno osiguranje oštetila za oko 180.000 kuna.

Zbog sumnje da je počinila krivična dela nedozvoljene upotrebe ličnih podataka, falsifikovanja isprave i prevare, protiv nje je uz krivičnu prijavu podnesen poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading