(VIDEO) HRVATI POTVRDILI DA NEMAJU SRAMA: Pejzažima Norveške promovišu svoj turizam

15:41

Hrvatska 0

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je povodom meseca turizma objavila promotivni spot u kojem su umesto hrvatski pejzaži Norvevške, a Kristijan Stančić, direktor ove zajednice kaže da ne treba oko toga praviti buku.

(VIDEO) HRVATI POTVRDILI DA NEMAJU SRAMA: Pejzažima Norveške promovišu svoj turizam
Printscreen/Youtube/ Croatia Full Of life

On je za zagrebačku N1 tv. komentarisao reklamni video o prirodnim lepotama Hrvatske, u kojem su objavljeni prizori iz Norveške, a koji je izazvao veliku buru na društvenim mrežama.

- Video sam informacije na portalu, dao sam nalog i zadatak svojim saradnicima da ispitaju o čemu se radi jer smo svi trenutno okupirani Danima hrvatskog turizma, a kad dobijemo odgovor od agencije koja je radila promotivne spotove za Hrvatsku turističku zajednicu, objavit ćemo ga - rekao je.

Misli da ne treba praviti buku ako se, kako kaže, potkrala greška.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Najvažnije su uspešne brojke ove turističke sezone - rekao je Stančić.

Promotivni video objavljen je pre devet dana i traje pola minuta a, kako prenosi hrvatski portal Index, u 26. sekndi prikazana je vožnja vozom kroz šumu koja se, sudeći po videu objavljenom na servisu Shutterstock, nalazi u Oslu.

Norveški idilični krajolik i zelena šuma kroz koju se proteže pruga u videu prikazani su kao hrvatski, piše portal i dodaje da se pritom s leve strane snimka vide potočić i kuća u šumi, a na kraju je prikazana devojka koja gleda kroz prozor i uživa u šumskom pejzažu.

Index je tim povodom uputio pitanje nadležnom ministarstvu, a odgovor će objaviti kada ga budu dobili.

Izvor: tanjug

Komentari(0)

Loading