TRAGA SE ZA HRVATSKIM ROBIN HUDOM: Bio fatalno zaljubljen u prostitutku - sada ga traže zbog ovoga!

18:05

Hrvatska 0

Dva dana od pucnjave u Novoselskoj ulici u zagrebačkom naselju Sesvete, kada je na kućnom pragu iz vatrenog oružja ranjen muškarac, pošto mu je pre toga zapaljen auto, zagrebačka policija objavila je fotografiju muškarca za kojim se intenzivno traga već puna dva dana.

TRAGA SE ZA HRVATSKIM ROBIN HUDOM: Bio fatalno zaljubljen u prostitutku - sada ga traže zbog ovoga!
EPA

Reč je o 53-godišnjem Ivanu Benku, starom policijskom znancu prozvanom "hrvatski Robin Hood", koji se sumnjiči za tri kaznena dela - pokušaj ubistva, dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, i za oštećenje tuđe stvari, navodi Jutarnji list.

Ivan je dobio nadimak pošto je svojedobno punio novinske stupce kao "fantom koji je iz inata provaljivao u domove bogatih i slavnih",

U sredu nešto posle 3 sata ujutro Benko je došao u Novoselsku ulicu sa razrađenim planom. Sa sobom je poneo dva pištolja i kanister s benzinom kojim je prvo polio Audi u vlasnišvu 28-godišnjakinje. Potom je iz kuće izašao P.S. (56) ne bi li ga zaustavio, ali je Benko u njega pucao nanevši mu rane u trbuh i u ruke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inače, brat bjegunca je ranije izjavio da veruje da iza svega stoji jedna prostitutka, koju je našao preko oglasa i u koju se bio ludo zaljubio

- Policijski inspektor me nazvao oko 9 sati u sredu. Tražio je informacije o bratu bez ulaženja u detalje, rekavši mi tek kako ga žele pronaći da bi sprečili neki dalji sukob. Ne znam ima li ta potraga veze s prijašnjim događajima, rekao je.

Ivanova slika s improvizovanom poternicom osvanula je uzduž trase po autobusnim stajalištima od Graberja do Ivanić Grada. Na njoj piše: ‘Mole se građani za pomoć!!! Traži se Ivan Benko za pokušaj ubojstva i ostalih kriminalnih radnji. Javite na telefon xxx u PP. Slijedi novčana nagrada!‘

On vjeruje da iza toga stoji jedna prostitutka.

- Izmuzla mu je hrpu novca, nikad je nije preboleo i hteo je da je izvede na pravi put. Patio je za njom i u zatvoru pa ju je posle svega prijavio u nekoliko navrata policiji. Ni ona njemu nije ostala dužna. Prijavila ga je za nasilje - rekao je za Jutarnji list polubrat odbeglog Ivana.

Na pitanje o oružju, on je rekao da Ivan voli oružje i da ga je uvek imao, uprkos ranijim pretresima policije.

- On, nažalost, ne želi da sluša. Od prodaje zemljišta kupio je i auto, pa sad ima dva koja nisu registrovana. Po izlasku iz zatvora sam je izgradio kućicu, jedino mu je jedan čovek pomogao da napravi krov - zaključio je sugovornik.

Iz zagrebačke policije su poručili da mole građane da, ukoliko imaju saznanja o mogućoj lokaciji ili korisne informacije, da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu.

Izvor: Jutarnji list

Komentari(0)

Loading