Osuđena jer je isprosila 85 dinara, i mora DA IH VRATI

18:10

Hrvatska 0

Kako stoji u presudi staroj mesec i po dana, troškovi prekršajnog postupka padaju na teret budžeta, znači građana, a iznos od 5 kuna i 5 lipa, koji je oduzet ženi koja je prosila, policija joj mora vratiti u roku od jednog meseca

Osuđena jer je isprosila 85 dinara, i mora DA IH VRATI
Shutterstock

Opštinski sud u Rijeci presudio je da okrivljena iz zagrebačkih Sesveta nije kriva jer je pre gotovo dve godine isprosila 5 kuna i 5 lipa (oko 85 dinara).

Kako stoji u presudi staroj mesec i po dana, troškovi prekršajnog postupka padaju na teret budžeta, znači građana, a iznos od 5 kuna i 5 lipa, koji je oduzet ženi koja je prosila, policija joj mora vratiti u roku od jednog meseca. Ako joj policija ne vrati taj iznos, on će joj se isplatiti iz budžeta.

Sve gore navedeno košta više od 5 kuna i 5 lipa koje je žena isprosila.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sud nije utvrdio da se žena odala prosjačenju

Sud u obrazloženju presude piše da nije utvrđeno da je žena počinila prekršaj protiv javnog reda i mira - odavanje prosjačenju - jer je optužnim predlogom koji je napisala policija opisano da je ona jednokratno od prolaznika tražila milostinju te stekla 5 kuna i 5 lipa.

 Za postojanje prekršaja odavanja prosjačenju, odlučna činjenica je da osoba izraženo, učestalo ponavlja delatnost prosjačenja, pri čemu će se o odavanju raditi, ako je time izraženo učestalo ponavljanje, kada osoba stiče sredstva za život na nedopušten način, baveći se prosjačenjem i drugim kažnjivim radnjama.

 

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading