SAMA UMRETI NEĆEŠ: Nosili ovcu po kamenjaru da bi je spasli smrti!

18:35

Hrvatska 0

PAG - Vlasnici porodičnog poljoprivrednog gazdinstva Fabijanić učinili su sve da bi spasli svoju ljubimicu, ovcu po imenu Zgužvano uho, koja je zalutala u brdo i pala, pa je čitavu noć ostala da leži, bespomoćna i sama.

SAMA UMRETI NEĆEŠ: Nosili ovcu po kamenjaru da bi je spasli smrti!
Shutterstock

"Zgužvano uho, 15 godina, nije se vratila s paše. On je tražio satima. I našao, Bogu iza nogu. Kao i svi mi kad ostarimo, dama je mislila da je u snazi i da može, propinjala se na drvo, pala, zaplela u šiblje i tako provela noć. Ja sam dušu ispustila do gore i donela plahte da je nekako prenesemo", napisali su vlasnici na Fejsbuku.

"Nema šanse, bojim se visine, kamenje klizi i oštro je kao sam vrag. Pa je on uradio jedino što mu se činilo ispravno... Digao je u naručje i pravac štala. Plakala sam jer ne znam hoće li Zgužvana preživeti", prisetila se vlasnica čiji je suprug na rukama po kamenjaru nosio ovcu u nadi da će je uspjeti spasiti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Plakala sam jer znam koliko Perumuža bole leđa. I plakala od ponosa jer Peromuž ima toliko srce. Rekao je, da ako treba uginuti, uginuće kući, ali bogami sama u kamenjaru neće", dodala je.

Ovcu su uspeli da donesu kući.

"Iskustvo nam kaže, da ništa od toga... Srce govori drugo. Dok god nije u bolovima, pokušavaćemo. Jede, pije, burag radi ko veliki, srce isto. Preloma i rana nema. Ali je noge ne slušaju. Pa vežbamo. Fizioterapija na bali sena. Masiramo joj noge, vežbamo kukove, malo se sama koprca i tako...", opisali su kako je izgledala briga o nesretnoj životinji.

Nažalost, Zgužvano uho nije uspelo da preživi kobni pad.

"Gotovo. Adio Zgužvano uho naše... I žao mi je...", oprostili su se vlasnici za kraj i dirnuli mnoge.

Mnogi nisu razumeli ljubav i poštovanje Fabijanića prema svome stadu i ovcama od kojih žive i koje ih hrane, pa su ljudi svašta pisali po komentarima na račun nošenja ovce po primorskom kamenjaru, a evo šta im je gazdarica imanja, čiji je muž nosio ovcu, poručila...

Izvor: Index.hr

Komentari(0)

Loading