ODUZIMA VAM SE 20 DINARA I DOBIJATE 10 DANA ZATVORA: Slučaj Marije iz Zagreba potresa region!

10:00

Hrvatska 0

Prema istoj presudi, 66-godišnja Marija je lani u novembru oko 8.30 sati u Zagrebu "zatečena kako od prolazećih građana ispruženom rukom traži milostinju u vidu novca, ističući tako svoje teško materijalno stanje"

ODUZIMA VAM SE 20 DINARA I DOBIJATE 10 DANA ZATVORA: Slučaj Marije iz Zagreba potresa region!
Shutterstock

Na 10 dana uslovnog zatvora i bez 1,50 kune (oko 20 dinara) ostala je 66-godišnja Marija prema presudi suda nakon što je uhvaćena kako prosi u Zagrebu.

- Okrivljenoj se oduzimaju predmeti, a u skladu sa potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta, i to: jedna kovanica u apoenu od 1,00 kn (jedne kune), 2 komada u apoenu od 10 lipa (deset lipa) i 6 kovanica u apoenu od 5 lipa (pet lipa). Predmeti se predaju policiji na čuvanje, a nakon pravosnažnosti ove presude postaju vlasništvo Republike Hrvatske - stoji u pravosnažnoj presudi, piše Danica.hr, prenosi Večernji list.

Prema istoj presudi, 66-godišnja Marija je lani u novembru oko 8.30 sati u Zagrebu na adresi Maksimirska cesta 1, "zatečena kako od prolazećih građana ispruženom rukom traži milostinju u vidu novca, ističući tako svoje teško materijalno stanje".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- To je kod nekih građana izazvalo samilost i saosećanje, pa su istoj davali novac, dakle, odavala se prosjačenju, čime je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa joj se izriče kazna zatvora u trajanju od 10 (deset) dana. No, primenjuje se uslovna osuda, pa se kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljena u roku od 3 (tri) meseca ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene - naglašeno je u presudi.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading