"UBIĆU TE I POJESTI": KOMŠIJE ZAVRŠILE NA SUDU PA OBOJICA IZGUBILI!

21:01

Hrvatska 0

Joža je tužio komšiju Štefa jer mu je u januaru oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu pretio smrću * Štef je tužio Jožu jer mu je psovao majku bosansku i pretio da će ga deportovati

"UBIĆU TE I POJESTI": KOMŠIJE ZAVRŠILE NA SUDU PA OBOJICA IZGUBILI!
Shutterstock

Komšijski obračun s pretnjama u zagorskom mestu Lepoglava završio je – a gde bi drugo – na sudu. Ali, slučaj je neobičan jer je sudija na kraju presudila da su oba aktera svađe i vređanja kriva i da jedan drugom moraju da plate odštetu za duševnu bol. Doduše, ne u istom iznosu, navodi Slobodna Dalmacija.

Joža je tužio komšiju Štefa jer mu je u januaru oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu pretio smrću. Štef je tužio Jožu jer mu je psovao majku bosansku i pretio da će ga deportovati. Štef Joži mora da plati 19.500 kuna (oko 302.000 dinara) odštete, a Joža Štefu 4.500 kuna (oko 70.000 dinara).

Prema presudi, Štef se u prostorijama prekršajnog suda okrenuo prema Joži i "savivši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritiska okidač vatrenog oružja, pri tom oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Štef je pravosnažno presudom Opštinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog krivičnog dela pretnje. Svemu je prethodio događaj iz oktobra kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće i tada mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na putu.

- Počeo je jako da trubi sirenom i ugasivši traktor počeo da viče "gde je taj đavo, je… mu bog mater, ubiću ga, je… mu bog mater". Nakon što je Joža izašao iz kuće, Štef je nastavio da viče i preti: Je… ti bog mater, ubiću te, ispeći ću te i pojesti - tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

Ipak, za taj slučaj obojica su proglašena krivim za remećenje javnog reda i mira i prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Zanimljivo je da je na sudu svedočio i poznati podravski paroh i policijski kapelan Ozren Bizek koji je rodom iz Lepoglave i Jožin komšija.

Psovao mu majku bosansku i pretio deportacijom

On je potvrdio da je čuo kako Joža Štefu psuje majku bosansku i preti da će deportovati i njega i sina nazad u Bosnu. Takođe, Bizek, koji nije u svađi s Jožom, “kazao je da je video i čuo (bio na prozoru svoje kuće) parkirani Jožin auto, tako da su Štef i njegov sin stali traktorom i prikolicom jer im je onemogućio normalan prolaz".

Zbog pretnji smrću, dakle, Jožine duševne boli teške su 19.500 kuna, a za uvrede zbog Bosne Štefove boli iznose 4.500 kuna. Kad se sve sabere i oduzme, ispada da je Štef Joži dužan da plati tačno 15.000 kuna za onaj igrokaz s prstom kao pištoljem u zgradi prekršajnog suda.

Presuda prekršajnog sudije je nepravosnažna i obojica na nju mogu da se žale u zakonom predviđenom roku.

Izvor: Telegraf

Tagovi:

Komentari(0)

Loading