ROMANTIČNI PREVARANT: Izvukao od žene 13.000 evra, obećavajući joj SAMO JEDNO

19:29

Hrvatska 0

Nakon što su dobili prijavu 65-godišnje žene kako je prevarena, u toku je kriminalistička istraga koju sprovode policajci iz Vrpolja, mesta u Hrvatskoj.

ROMANTIČNI PREVARANT: Izvukao od žene 13.000 evra, obećavajući joj SAMO JEDNO
Shutterstock

Radi se o internet prevari kojom je pomenuta 65-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 100.000 kuna (što je više od 13.000evra), piše 24 sata.hr.

Naime, ona je od marta ove godine, preko jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja ju je dovela u zabludu da će se, po odlasku u penziju, preseliti kod nje.

Ona je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja "paketa" koje joj je poslala virtualna osoba.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe tzv. romantičnom prevarom, upozoravamo građane, naročito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protivpravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl, navode iz PU brodsko-posavske.

Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno poverenje traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu tražiti i da im žrtva pošalje lične fotografije ili videozapise, dodaje policija i upozorava:

"Podsećamo građane da ne prihvataju komunikaciju sa osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti da provere njihov identitet i postojanje, a posebno da ne veruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža. Zapamtite, ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prevari ili nekom drugom protivpravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!".

Izvor: 24 sata

Komentari(0)

Loading