MILANOVIĆ OTKRIO DA JE HRVATSKA U PROBLEMU: Plin ćemo kupovati od saveznika po tri puta višoj ceni

15:00

Hrvatska 0

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je u utorak da energija nije roba, nego resurs koji garantuje bezbednost, nezavisnost i snagu, a da se Evropska unija trenutno nalazi u situaciji da će plin kupovati od SAD-a “po tri puta većoj ceni”.

MILANOVIĆ OTKRIO DA JE HRVATSKA U PROBLEMU: Plin ćemo kupovati od saveznika po tri puta višoj ceni
Printscreen

"Energetika je u ovom trenutku, ali i inače, ključno pitanje”, poručio je Milanović na otvaranju ekonomskog foruma “Business Meets Politics – Energetika danas i sutra – u organizaciji Slovenačko-hrvatskog poslovnog kluba i slovenačke ambasade u Hrvatskoj, održanog u sklopu poseta slovenačkog predsednika Boruta Pahora Hrvatskoj.

Milanović je rekao da Rusija i SAD, svako na svoj način, nisu slučajno “dve velike i neuništive države”.

– Neuništive su jer imaju određene tehnologije (…) i neograničene količine energije za svoje potrebe. Kina već nije ta kategorija – tvrdi Milanović i kaže da je ozbiljno ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Došli smo na to da ćemo plin kupovati od saveznika po tri puta višoj cijeni. To je činjenica. To će koštati – rekao je predsednik Hrvatske, prenose hrvatski mediji.

Kazao je i da je zato francuski predsednik Emanuel Makron otišao u SAD razgovarati s američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

– Ustvari, moliti iz pozicije slabijeg partnera za razumijevanje i milost – ocenio je Milanović.

Kada je reč o privredi, Milanović smatra da je Hrvatska praktično zavisi od situacije u Evropi, poglavito Nemačkoj.

– Kako bude njima, biće i nama – ocenio je Milanović, dodajući da se zbog preskupe energije onde proizvodnja već nalazi u problemima.

Komentari(0)

Loading