PRETUKLI PROFESORA NA SMRT JER JE PRIJAVIO DA KRŠE MERE: Ovo su kazne za njih!

19:08

Hrvatska 0

Oni su optuženi da su iz osvete, zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mera u prostoru udruženja, 35-godišnjeg Ninu Čengića oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom

PRETUKLI PROFESORA NA SMRT JER JE PRIJAVIO DA KRŠE MERE: Ovo su kazne za njih!
Foto: Shutterstock

Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić proglašeni su danas na Županijskom sudu u Varaždinu krivim za nanošenje teških povreda Nini Čengiću, od kojih je kasnije preminuo.

Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dve godine i šest meseci zatvora, Ivan Gorski dve godine zatvora i Dominik Žnidarić jednu godinu i osam meseci zatvora, javlja Varaždinski.

Iako ih je Županijsko državno tužilaštvo prvobitno teretilo za počinjenje krivičnog dela teškog ubistva, prošlog meseca je ŽDT promenilo optužnicu, pa su optuženi terećeni za počinjenje krivičnog dela teške telesne povrede s posledicom smrti. Prema krivičnom zakonu, kazna za to delo je od tri do 15 godina, ali moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane ako za to postoje uslovi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Optuženi su da su iz osvete, zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mera u prostoru udruženja, 35-godišnjeg Ninu Čengića oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom. Usled primljenih udaraca Čengić je zadobio prelom slepoočnice i pucanje vena s krvarenjem u mozgu i od tih je povreda umro dan kasnije.

Čeka se pravosnažna presuda

Nino Čengić preminuo je u varaždinskoj bolnici 30. maja 2021. godine, dan nakon incidenta ispred prostorija udruženja Kulturana. Za kobne povrede optuženi su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski.

Optužnica je podignuta 25. novembra, a prvostepenski krivični postupak, koji je danas okončan, počeo je 15. februara 2022. godine.

U kaznu će se okrivljenima ubrojati i vreme koje su proveli u istražnom zatvoru. Do pravosnažnosti presude Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić braniće se sa slobode.

 

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading