OVO JE PROFESOR KOG SU ĐACI PRETUKLI NA SMRT: Bili ga metalnom kopčom lanca za vezanje bicikla - Razlog je bizaran

10:08

Hrvatska 0

Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić proglašeni su danas na Županijskom sudu u Varaždinu krivima za nanošenje teških povreda Nini Čengiću, od kojih je kasnije preminuo.

OVO JE PROFESOR KOG SU ĐACI PRETUKLI NA SMRT: Bili ga metalnom kopčom lanca za vezanje bicikla - Razlog je bizaran
Foto: Facebook

Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dve godine i šest meseci zatvora, Ivan Gorski dve godine zatvora, a Dominik Žnidarić jednu godinu i osam meseci zatvora, javlja Varaždinski.

Iako ih je Županijsko državno tužilaštvo prvotno teretilo za počinjenje krivičnog dela teškog ubistva, prošlog je meseca ŽDO promenilo optužnicu, pa su optuženi terećeni za počinjenje krivičnog dela teške telesne povrede s posledicom smrti. Prema Krivičnom zakonu, kazna za to delo je od tri do 15 godina, ali moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane ako za to postoje uslovi.

Brutalno ga pretukli jer ih je prijavio za kršenje mera

Optužnicom Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu prvookrivljeni Ivor Vujasinović, drugookrivljena Asja Dvorski, trećeokrivljeni Ivan Dvorski i četvrtookrivljeni Dominik Žnidarić terete se da su 29. maja 2021. oko 4:30 ispred varaždinskog Udruženja Kulturana iz osvete ubili 35-godišnjeg Ninu Čengića.

Tužilaštvo ih tereti da su Čengića napali zajednički i dogovorno, pristajući da ga usmrte kako bi mu se osvetili zbog pozivanja policije kojoj je prijavio kršenje epidemioloških mera. Nakon što su policijski službenici, kojima nisu otvarali vrata, otišli, okrivljenici su izjurili iz prostorija udruženja, a prvooptuženi Ivor Vujasinović srušio je Čengića na tlo udarcem šakom u glavu i nastavio je da ga udara rukama, nogama i drvenom palicom zajedno s ostalim optuženicima.

Asju Dvorski tereti se da je Čengića još najmanje šest puta udarila metalnom kopčom lanca za vezanje bicikla, čemu se on nastojao izmaknuti, ali optuženi su ga udarali sve dok nije prestao da se pomera. Čengić je uz brojne krvne podlive po glavi i telu zadobio i krvarenje u mozgu, a od posledica je preminuo 30. maja.

Odbrana pak tvrdi da je Čengić neposredno pre brutalnog premlaćivanja pao s visoke barske stolice u prostorima udruženja te to smatra ključnim za smrtnu posledicu.

Izvor: Index.hr

Komentari(0)

Loading