DILERKA SA 20 GODINA: Na listi "klijenata" i deca, a njeno opravdanje je tragično

22:03

Hrvatska 0

Na području Otočca u najmanje 46 navrata prodavala je i davala deci marihuanu. Mlada lička dilerka optužena je da je skoro godinu dana prodavala drogu na području Otočca, a na popisu njenih "klijenata", nažalost, bila su i tamošnja deca.

DILERKA SA 20 GODINA: Na listi "klijenata" i deca, a njeno opravdanje je tragično
Shutterstock

Kako navode u Županijskom državnom tužilaštvu u Karlovcu, nakon sprovedene istrage, oni su 25. novembra, pred Županijskim sudom u Karlovcu "podigli optužnicu protiv hrvatske državljanke (2002.) zbog počinjena dva krivična dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama i dva krivična dela omogućavanja trošenja droge".

"Okrivljenoj 20-godišnjakinji stavlja se na teret da je od juna 2021. do aprila 2022. godine, na području Otočca, u najmanje 46 navrata prodavala i davala deci marihuanu, kao i da je u najmanje 33 navrata prodavala i davala odraslim osobama marihuanu", kažu u tužilaštvu.

U optužnici je predloženo da se od 20-godišnje okrivljene oduzme imovinska korist ostvarena krivičnim delom. Nije precizirano o kom iznosu se radi, odnosno koliko je zaradila "dilovanjem".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Okrivljenoj preti zatvorska kazna u trajanju od jedne do 10 godina.

Tvrdi da je prodavala mešavinu čajeva i duvan

Devojka se tokom istrage branila rečima da nikada nije ni videla drogu. Naime, kako Hina saznaje nezvanično iz represivnih krugova. Devojka je govorila da su joj se deca i mladi često rugali zbog njenog muškobanjastog izgleda te da se odlučila da im se približi i da im se naruga tako što im je nudila lažnu drogu.

Kaže da je mešala čajeve i duvan, a oni su to pušili i poverovali da je reč o drogi.

 

Izvor: Jutarnji list

Komentari(0)

Loading