PLENKOVIĆ: Ministri nisu odgovorni za tehničku ispravnost aviona

14:36

Hrvatska 0

On je odbacio pozive da ministar odbrane Mario Banožić podnese ostavku zbog pada aviona. Da li je avion doživeo tehnički kvar ili ne, nije odgovornost ministra, rekao je Plenković.

PLENKOVIĆ: Ministri nisu odgovorni za tehničku ispravnost aviona
Printscreen/Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Premijer Andrej Plenković predsedavao je sastankom Vlade sa županima i predstavnicima Saveza gradova i Hrvatske zajednice opština.

Premijer Plenković je u uvodnom delu zahvalio Podstrani na domaćinstvu i najavio uvodne reči i izlaganje o reformi zdravstvenog sistema, koje je izneo ministar Vili Beroš. Ministar Ivan Paladina predstavio je pravac izmena zakona o upravljanju državnom imovinom.

Teme sastanka bile su unapređenje obrazovnog sistema i finansijska perspektiva 2021-2027.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na kraju sastanka premijer Plenković je odgovarao na pitanja novinara. 

Povodom pada MIG-a, premijer je rekao da zna šta je Ministarstvo odbrane već saopštilo, a to je da je jedan pilot pušten kući, a drugi jutros uspešno operisan.

„Avijacija vrši tehničke kontrole. Nijedan avion nije letio a da neko nije obavio tehnički pregled“, rekao je Plenković, ponovivši da je Vlada zbog toga odlučila da nabavi Rafale.

„To su avioni koji, inače, imaju dva motora. I to smo mislili“, rekao je premijer.

On je odbacio pozive da ministar odbrane Mario Banožić podnese ostavku zbog pada aviona. Da li je avion doživio tehnički kvar ili ne, nije odgovornost ministra“, rekao je Plenković.

Novinari su premijera pitali i o konsultacijama u Saboru u vezi sa obukom ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Razgovori se vode. Ovaj predlog ne samo da je u skladu sa Ustavom i zakonom, već u potpunosti prati sve situacije koje smo imali do sada. Ta priča o neustavnosti služi samo kao paravan. Stotinu ukrajinskih vojnika koji bi došli u Hrvatsku, ne znam ko bi trebalo da bude prepreka. Ako neko treba da ima refleksivnu podršku Ukrajini, onda je to Hrvatska, rekao je Plenković.

„Stvar je sasvim jasna, čista. Sve ostalo je politizacija“, rekao je Plenković i izrazio uverenje da će parlamentarci donositi mudre odluke.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading