UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Morbidna scena iz Hrvatske zapanjila javnost: "Oko za oko,zub za zub..."

09:58

Hrvatska 0

Jeziva sudbina zadesila je vuka koga je nepoznata osoba usmrtila i potom razapela na saobraćajnom znaku na ulazu u dalmatinsko selo Unešić.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Morbidna scena iz Hrvatske zapanjila javnost: "Oko za oko,zub za zub..."
Printscreen/Facebook

Vozači koji su prošle noći prolazili državnim putem u Šibensko-kninskoj županiji bili su šokirani prizorom obešenog vuka na tabli na ulazu u mesto Unešić.

Oko glave vuka obešena je tabla na kojoj piše "oko za oko, zub za zub".

Jeziva fotografija zapalila je društvene mreže, a jasno je da je reč o očajničkom i divljačkom potezu pojedinca, najverovatnije motivisanom nebrigom i nezainteresovanošću nadležnih institucija da zaštite ljude i njihova stada od čestih napada vukova.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mediji navode da država ne želi ni da čuje da je populacija vukova tri puta premašila brojku od optimalnih 200 jedinki i da stočari i lovci jedva izlaze na kraj sa zverima koje im svakodnevno nanose direktnu štetu.

Pre desetak dana vukovi su u Perkoviću za dan zaklali četrdeset ovaca.

Krivični zakonik kaže da je za namerno ubistvo jedinke strogo zaštićene vrste zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Ovaj morbidan slučaj neodoljivo podseća na komunistički zločin u Kolašinu, kada su "narodne neprijatelje" (Srbe), ubujali maljem i bacali u rake do kasno u noć. Sutra dan kada su se zločinci vratili da nastave svoj krvavi pir, na zatrpanoj raki je ležao pas i režao na njih upozoravajući ih da ne prilaze. Jedan od zločinaca je izvadio pištolj i ustrelio psa, prekršivši predhodni dogovor da se ne sme opaliti metak, već se žrtve moraju ubijati maljevima, da narod ne bi posumnjao šta se radi u kolašinskim Lugovima. Monstrumi su napravili krst i razapeli psa, zatim su prikovali dasku i napisali "PASJE GROBLJE".

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading