HRVATICA KAŽNJENA JER NIJE VAKCINISALA BEBU: Kad se obratila sudu u Strazburu, dobila neočekivanu reakciju!

19:02

Hrvatska 0

Majka je u tužbi tvrdila da je neopravdano proglašena krivom zbog izbegavanja obaveznog vakcinisanja maloletnog deteta protiv zaraznih bolesti

HRVATICA KAŽNJENA JER NIJE VAKCINISALA BEBU: Kad se obratila sudu u Strazburu, dobila neočekivanu reakciju!
Tanjug/Ap

Majka s varaždinskog područja pokušala je da pokrene postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu jer je kažnjena nakon što nije htela da vakciniše svoje mlađe dete protiv zaraznih bolesti.

Žena je navela da je taj prekršajni postupak bio nepravedan i da država zbog toga mora da odgovara.

Svoje mlađe dete majka je odbila da vakciniše jer ju je bilo strah za zdravlje starijeg deteta koje je obolelo od autizma.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako javlja Telegram, sada je stigla odluka Evropskog suda za ljudska prava u vezi ovog slučaja. Sud je poručio da žena nije trebalo da odbije vakcinaciju.

Sud je naveo da u Hrvatskoj postoje kontrole obaveznog vakcinisanja dece, odnosno da se sigurnost vakcine nadzire kontinuirano. Zato nije pokrenut postupak protiv Republike Hrvatske.

Majka je u tužbi tvrdila da je neopravdano proglašena krivom zbog izbegavanja obaveznog vakcinisanja maloletnog deteta protiv zaraznih bolesti. S obzirom na to da je to propisano zakonom, majka je završila na prekršajnom sudu.

Žena se žalila Evropskom sudu za ljudska prava da je to suđenje bilo nepravedno. Rekla je koji je razlog zbog kog nije vakcinisala dete - autizam starijeg deteta. Žena je tražila da se pre vakcinacije mlađeg deteta sprovedu imunološke pretrage, međutim, njen lekar je to odbio te joj rekao da je ta vrsta analize preskupa, piše Telegram.

Majka je navela da hrvatski sudovi nemaju istu praksu u ovakvim slučajevima, odnosno da neke roditelje kažnjavaju, a neke ne.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading