"GOREĆE I AMERIČKI TENKOVI!" Milanović besan zbog ISPORUKE UKRAJINI, osuo PALJBU po ZAPADU - "IDEMO KA TREĆEM SVETSKOM RATU!"

10:10

Hrvatska 5

Ako ne bude pregovora Moskve i Vašingtona, onda smo korak bliže trećem svetskom ratu, poručio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović

"GOREĆE I AMERIČKI TENKOVI!" Milanović besan zbog ISPORUKE UKRAJINI, osuo PALJBU po ZAPADU - "IDEMO KA TREĆEM SVETSKOM RATU!"
Printscreen/Youtube/24sata News

On je istakao da će slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu produžiti rat.

"Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo uzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto", rekao Milanović.

Smatra da Hrvatska vojno nikako ne treba da pomaže Ukrajini.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove reči. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana nemačka ministarka spoljnih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali srećno im, možda prođu bolje nego pre 70-ak godina", rekao je Milanović.

Sada, kaže, očekuje da nemačku ministarku pohvale, kako je rekao, naša piskarala iz "handžar medija" ili da joj "Lavrov dodeli orden i da je zaprosi", a da im "Radman bude kum".

"Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Nemačka nije i neće ih ništa pitati, a možda i bolje jer smo videli što su radili s rezolucijom o BiH", rekao je hrvatski predsednik novinarima tokom posete hrvatske firme AD Plastik.

On je rekao da će možda ti tenkovi izgoreti u Ukrajini, a možda dođu i do Krima, ali bez Hrvatske.

"Ja ću to uvek zagovarati. Oni koji žele da se svide nekome u Briselu možda će to zagovarati, ali ja neću", jasan je Milanović.

Ako smo, ponovio je, u ratu s Rusijom onda hajmo da vidimo šta nam je činiti.

"I onda nećemo pitati Nemačku za mišljenje. Šolc je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda ko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam video", naveo je Milanović.

Na pitanje novinara o tome kako živi i kako je politika uticala na njega, Milanović je odgovorio: "Loše, pređeš 50-u pa shvatiš da više ne možeš trčati nakon radnog dana, drugačije se živi. Više se sedi i jede, ali to je tako".

Izvor: Tanjug

Komentari(5)

Loading
Dubrovčanin

26.01.2023 22:49

Samo ti sjedi i jedi, a politiku prepusti drugima...

Jan

27.01.2023 17:36

Milanovicu, skupljas poene za nabavku rezervnih delova za vase ZRAKOMLATE ruske proizvodnje?

alex

27.01.2023 19:04

zoran ima pametno ljudsko pravo ali sa obzirom da je pretsednik vazalnofasisticke drzave moze samo da ima neprilike, jer naredbe dolaze od angloamera gde vazali nemaju nikavu sansu protivljenja.

JaJova

27.01.2023 20:44

Milanović ovim svojim govorima sve više dokazuje da mu je stalo do svoje zemlje i da je poreklom pravi Srbin

javor

27.01.2023 22:22

drogirani opet valja gluposti