"IZVINITE ŠTO SMETAM, NE MOGU DA DIŠEM" U Zagrebu protest zbog smrti novinara

23:03

Hrvatska 0

Hrvatsko novinarsko društvo već šest meseci upozorava da nije pokrenut službeni postupak u slučaju smrti novinara Indeksa protest

"IZVINITE ŠTO SMETAM, NE MOGU DA DIŠEM" U Zagrebu protest zbog smrti novinara
Printscreen/Facebook

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najavilo je za sutra protest na Markovom trgu u Zagrebu, šest meseci nakon smrti novinara Vladimira Matijanića, ističući da je potrebno istrajati u istrazi o propustima u lečenju, kao i smeni ministra zdravlja Vilija Beroša, javila je dana HINA.

Predsednik HND-a Hrvoje Zovko najavio je da će protest s početkom u 12 sati biti organizovan ispred Doma novinara pod nazivom "Izvinite što smetam, ne mogu da dišem".

HND već šest meseci upozorava da nije pokrenut službeni postupak u slučaju smrti novinara Indeksa Vladimira Matijanića, kao i da niko nije smenjen, niti je iko odgovarao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Vili Beroš mora da ide. Već šest meseci svedoci smo bezobzirnog zataškavanja u slučaju Matijanić. Vili Beroš i sistem koji on predstavlja učinili su sve da se istina nikada ne sazna - rekao je Zovko.

On je ocenio i da su rezultati komisije Ministarstva zdravlja da nije bilo značajnijih stručnih propusta u pružanju medicinske pomoći Matijaniću jedna od "najodvratnijih stvari koja se desila u istoriji ovog društva" jer je krivcem proglašen Matijanić.

Predsednik HND-a je naglasio da planirani protest ni u kom slučaju nije uperen protiv zdravstvenih radnika, ali je i upozorio da je, pre samog početka konferencije za novinare, dobio informaciju da je upućena inspekcija lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima koji žele da dođu na protest.

On je to ocenio kao primer "oruđa koje ova zemlja koristi da zaustavi proteste". Istakao je i da je porodica Matijanić dobila nalaze, kako je rekao, "fantomske komisije", pet minuta pre njihovog zvaničnog saopštenja, zaključujući da je reč o "medicinski potpomognutom ubistvu", prenosi hrvatska agencija.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading