VI STE JEDNA ZAISTA OKRUTNA ŽENA Filip, trostruki ubica iz Splita, sudijici poslao morbidno pismo

19:44

Hrvatska 0

Filip Zavadlav, optužen za trostruko teško ubistvo u Varošu u Hrvatskoj, pisao je sudiji Višnji Strinić nakon incidenata na prošlonedeljnom suđenju, prenosi Dalmatinski portal.

VI STE JEDNA ZAISTA OKRUTNA ŽENA Filip, trostruki ubica iz Splita, sudijici poslao morbidno pismo
Printscreen/Facebook

Zavadlav je, naime, prošle nedelje u sudnici isključivo govorio italijanski jezik. Kako nije hteo da komunicira na hrvatskom, sudija je naložila psihijatrijsko veštačenje da bi se videlo da li je uračunljiv.

Potom je od njega dobila pismo, takođe na italijanskom jeziku.

Zavadlav je, kako navode mediji, pismo počeo u pomirljivom tonu. Žao mu je što je rasprava prekinuta i što sudija s njim nije htela da razgovara, nada se da nije previše ljuta na njega.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Smatra da je 9:30 prerano za početak suđenja jer putuje iz Gospića i mora ustati pre 4:30 i potom putuje vezan u kombiju pravosudne policije, pa je zatražio da se rasprava ne zakazuje pre podneva.

"Ovo je veliki problem jer svaki put ispred suda osećam vrlo jaku glavobolju, zbunjen sam, smeten i ne razumem što se tamo govori. Jako sam preplašen zbog šapćućih glasova s prozora vaše dvorane i elektronskih instalacija", požalio se Zavadlav.

Otkrio je i kako najveći strah ima upravo od sudije jer mu se čini kao "jedna zaista okrutna žena".

Iz pisma bi se moglo naslutiti da namerava i dalje da komunicira isključivo na italijanskom jeziku jer je za iduću raspravu zatražio sudskog prevodioca.

Pri kraju pisma Zavadlav je maksimalno zaoštrio retoriku.

"Takođe želim da vas informišem da ja nemam vremena da gubim na vas i ne pada mi na pamet da se bavim vašim pitanjima, mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posetim", napisao je Zavadlav poželevši sudiji ugodan dan, svako dobro i mnogo sreće i uspeha.

Da podsetimo, Zavadlav je optužen da je 11. januara 2020. sa ispaljenih 37 metaka iz automatske puške ubio trojicu muškaraca koji su se u vreme ubistva nalazili na dva motora.

Samo nekoliko sati nakon krvoprolića, predao se policiji naočigled šokiranih građana. Za svako ubistvo dosuđeno mu je po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja osuđen je na godinu dana, a za opšte opasnu radnju na dve godine zatvora, što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina.

Komentari(0)

Loading