UHAPŠEN SUDIJA: Vekić zbog primanja mita od Mamića priveden!

alexander

20:30

Hrvatska 0

Vekić je uhapšen u novoj akciji policije i Ureda za suzbijanje kriminala i korupcije

UHAPŠEN SUDIJA: Vekić zbog primanja mita od Mamića priveden!
Foto: Youtube ilustracija

Zagreb – Osiječki sudija Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od nekada prvog čoveka Fudbalskog kluba Dinama Zdravka Mamića, uhapšen je jutros.

Vekić je uhapšen u novoj akciji policije i Ureda za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK), zajedno sa prijateljicom Natašom Sekulović.

Mamić je i Sekulovićevu spominjao u svojim optužbama na račun sudije Vekića i drugih osječkih sudija, preneo je hrvatski portal Index.

Navode da je u toku pretres u Osijeku.

I Vekić i njegova prijateljica uhapšeni su zbog sumnje na pranje novca, a na teret im se stavljaju krivična dela iz oblasti privrednog kriminala.

Mamić je Vekića optužio ranije da je od njega primio 370.000 evra mita da bi dobio blažu presudu u slučaju izvalčenje novca iz FK Dinamo.

Mamić je u Osiječkom županijskom sudu osuđen na 6,5 godina zatvora i trenutno se nalazi u BiH, čije državljanstvo takodje ima.

Oglasio se i Mamić
Mamić je poručio da su vreme i istina na njegovoj strani.

Mamić je objavio da su Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhapšeni pod sumnjom da su prali novac koji su, kako tvrdi, izreketarili od onih kojima je trebalo da sude po zakonu.

„Da, dobro ste pročitali, sudija Županijskog suda bavio se pranjem novca…“, napisao je Zdravko Mamić na svom fejsbuk nalogu. Izrazizo je nadu da neki sudija nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna delatnost.

„Nadam se da je i sudije Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sramota kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me niko od njih nije tužio za sve što sam izneo u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vreme su na mojoj strani“, napisao je, izmedju ostalog, Mamić.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: alexander

Tagovi:

Komentari(0)

Loading