Ostale vesti

20:00

24 novembra, 2021

ILIJA MEĐU PRVIMA STIGAO DO AUTOBUSA SMRTI Bugarin opisuje horor na auto-putu!

Zašto je samo mogao da pozove hitnu pomoć!

shutterstock

Bugarin koji je prvi pozvao Hitnu pomoć za ljude u makedonskom autobusu u kom je stradalo 46 putnika za bTV otkriva nove detalje incidenta.

Ilija Nikolov radi na gradilištu udaljenom 50 metara od mesta incidenta. Zajedno sa svojim kolegama utvrđivao je klizište u blizini puta. Te noći je spavao u kamp-kućici na mestu.

„Čuo sam grmljavinu, ali nisam mogao da razumem šta je to. Kolega i ja smo sišli u Kulu i videli da nešto gori kod zaštitne ograde. Međutim, to je lagano gorelo, onda vidimo kako se postepeno pojačava od pozadi“, kaže Ilija. „Prišli smo i hteli da pomognemo, ali nije bilo šanse. Već je bilo jako vruće, nismo mogli da priđemo autobusu“, nastavlja Ilija.

Prema njegovim rečima, već je bilo ljudi koji su izašli iz autobusa u levoj kolovoznoj traci. Prema njegovim rečima, spaseni putnici su pobegli bukvalno u prvim sekundama nakon udesa.

„Pričali su nekim nepoznatim jezikom, nisam razumeo odakle su“, kaže Ilija. Čim su saznali da je autobus imao udes, njegov kolega je zvao broj hirnih službi 112. Uzeo je reflektor i počeo da signalizira i preusmerava automobile u prolazu. Mnogi vozači su se zaustavili i takođe požurili da pomognu preživelima.

„Posle 17-18 minuta došla je policija. Kada je došla, mi ​​smo gore“, priča Ilija.

„Dok smo išli, vidimo komade gume kako gore“, dodao je radnik. Prema njegovim rečima, mirisalo je na paljevinu, ali nije osetio miris goriva. Da li je zaštitna ograda blokirala zadnja vrata autobusa, nije mogao da se seti i primetio je da je bilo veoma mračno i da se sve odigralo veoma brzo.

Drugi muškarac, koji je bio svedok dramatične situacije, nije želeo da stane pred kamere i rekao je da je veoma uznemiren. Radnici su već saslušani od nadležnih organa šta se dogodilo u noći udesa.

Pratite Region na Fejsbuku

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.