Na granici

18:00

23 oktobra, 2021

LAVANDA ILI RUŽA? „Ne menstruiraju žene otkako je Plenkovića“

Anita Pocrnić Radošević izjavila je na raspravi o smanjenju poreza na higijenske uloške da "ne menstruiraju žene otkako je HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića"

Foto: EPA

Anita Pocrnić Radošević izjavila je na raspravi o smanjenju poreza na higijenske uloške da „ne menstruiraju žene otkako je HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića“

Zastupnica HDZ-a Anita Pocrnić Radošević rekla je i da je protiv predloga o smanjenju poreza na to „jer bi potom mogli tražiti i uloške s mirisom lavande i ruže“.

„I da se snizi taj PDV, budući da je većina proizvoda iz uvoza, dogodiće vam se da umesto uložaka s mirisom lavande za mesec dana imamo s mirisom ruže, a ruža je skuplja za uzgoj, pa će i ti ulošci biti skuplji, a lavande više neće biti za kupiti“, rekla je objašnjavajući za saborskom govornicom zašto je protiv Predloga dopune Zakona o porezu na dodanu vrednost, kojim bi se porezna stopa na ženske higijenske potrepštine smanjila s 25 na pet posto i smanjila porezna neravnopravnost u hrvatskom poreznom sistemu s obzirom na pol.

Nešto kasnije, takođe u svom obrazlaganju zašto je protiv, prozvala je određene zastupnice opozicije zašto one, kad su bile na vlasti, nisu tražile smanjenje ovog poreza.

Potom je počela da se smeje.

„Pa, ne menstruiraju žene otkako je HDZ na vlasti. Zašto vi to niste tražili kad ste bili ministarka i kad ste bili u vladi? Pa, ne znam zašto u ostalim vladama to niste radili. Pa, nije menstruacija nastala kad je Andrej Plenković došao na vlast. Pa, mislim stvarno, nemojte da moramo, još se i smejati“, progovorila je kroz smeh obrazlažući da ne bi trebalo smanjiti porez na uloške i tampone svima jednako jer nemaju svi jednaku kupovnu moć.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Tagovi

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.