KAKO JE DODIK POSTAO ČOVEK MOSKVE: "Zapadni lideri, čak i najniži po činu nameću neke stvari"

Alo Redakcija

10:11

Na granici 0

Otkrio šta se krije iza dobrog odnosa

KAKO JE DODIK POSTAO ČOVEK MOSKVE: "Zapadni lideri, čak i najniži po činu nameću neke stvari"
Foto:Zoutubeprintscreen/kadjar

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da poštuje ruskog predsednika Vladimira Putina zato što ume da sasluša, za razliku od zapadnih lidera koji žele da mu „nametnu stvari“.

Govoreći o odnosu sa Putinom, za italijanski list La Republika, Dodik je rekao da ne ide u Rusiju da se nekome moli i da je razlika između Putina i zapadnih lidera u tome što ga on sluša.

Najniži zapadni činovnici nameću neke stvari

– Putin nikada nije tražio od mene da uradim ili ne uradim nešto, zato ga poštujem. Za razliku od njega, političari Zapada, čak i najniži po činu, pojavljuju se u mojoj kancelariji sa željom da mi nametnu neke stvari. Putin nije kalkulant, niti špekulant – istakao je Dodik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje kako je postao čovek Moskve, a do pre deceniju je smatran referentnom tačkom SAD, Dodik je odgovorio da su se razdvojili ali ne njegovom voljom.

Demokratski principi i slobodno tržište na prvom mestu

– Јa sam i dalje osoba koja veruje u demokratske principe i slobodno tržište. Poštujem tradicionalne identitete. Ali nisam se promenio. Јednog dana su mi došli Amerikanci i rekli: „to i to moraš da promeniš. Nisam mogao da prihvatim. Onaj koji istinski brani Dejtonski sporazum je Milorad Dodik“ – naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Region.RS/RTRS

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading