SRPSKI JEZIK BIO DOMINANTAN U EVROPI?

15:11

Na granici 1

Da li je moguće da je istorija srpskog naroda falsifikovana? Ko želi da se Srbi predstave kao okupatori Balkana? Zašto baš sada sa prestižnih svetskih univerziteta dolaze potvrde da smo učili neku drugu istoriju?

SRPSKI JEZIK BIO DOMINANTAN U EVROPI?
EPA

Slobodan jarčević srpski književnik, publicista i ratni ministar inostranih poslova Republike Srpske Krajine, nagrađen „Velikom poveljom“ i zvanjem počasnog doktora nauka u Društvu za istraživanje stare slovenske istorije Serbona u Nišu 2008. godine, jednom prilikom na predavanju na temu Ilijada je između ostalog naveo da Ilijada nije mogla biti prepevana ni sa jednog evropskog jezika jer:

"Italijanski, španski, portugalski i francuski, nastali su početkom 12. veka nove ere.

Engleski u 16. veku, rumunski, švedski i nemački u 19. veku.

Znači nije ni sa jednog od ovih jezika Ilijada mogla biti prevedena, a nauka koja je sa zapada došla, govori i piše o nekim indoevropskim jezicima u Antici.

Nijedan taj evropski jezik nije mogao biti u indoevropskom sklopu, mada ga tumače danas u naučnim knjigama.

Latinski jezik je nastao u 6. veku pre nove ere, građen na bazi srpskog jezika, a grčki jezik je nastao u 8. veku pre nove ere, počeo da se gradi na bazi srpskog jezika... To znači da grci nisu mogli učestvovati u Trojanskom ratu. 

Trojanski rat je bio 1300tote godine pre nove ere, a Grci stižu na Balkan i u Malu Aziju u 8. veku pre nove ere, znači 500 godina posle Trojanskog rata." Rekao je tada Jarčević.

O prekrajanju istorije, granica i sudbina naroda na našim prostorima u emisiji „Jedan na jedan“ govoro je prof. dr Jovan Deretić, koji je decenijama istraživao istoriju Srba, prema njegovom mišljenju staru tri hiljade godina, a koju moderna istoriografija negira.

 

Izvor: region.alo

Komentari(1)

Loading