PRIMAO VAKCINE UMESTO DRUGIH ZA NOVAC: Osuđen na 10 meseci, a ovo je kazna za "klijente"

21:03

Na granici 0

Muškarac koji se u Sloveniji u periodu od dva meseca, na ime drugih osoba, višestruko vakcinisao protiv korone, kako bi oni dobili lažne kovid potvrde, kažnjen je zbog prevare na 10 meseci zatvora, dok su četvorica muškaraca koji su mu tu "uslugu" platili kažnjeni novčano.

PRIMAO VAKCINE UMESTO DRUGIH ZA NOVAC: Osuđen na 10 meseci, a ovo je kazna za "klijente"
Foto: EPA/RONALD WITTEK

Tako je presudio osnovni sud u Kranju, koji je za sve upletene u prevaru doneo osuđujuće presude, koje još nisu konačne, a mnogi se pitaju da li je sud postupio ispravno, prenose slovenski mediji.

Na kaznu zatvora je osuđen muškarac koji se prošle godine za druge vakcinisao šest puta, a otkriven je krajem decembra pri pokušaju da primi i sedmu dozu te mu je odmah određen pritvor.

Naručitelji usluge, premda osuđeni za prevaru, prošli su bez zatvora, pa su dvojica kažnjena sa po 2.550 evra, a dvojica po 1.360 evra.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Predstavnici doma zdravlja Kranj, u kome je pokušaj sedme prevare otkriven, kazali su za ljubljansko "Delo" da im se u takvom sudskom epilogu čini tragičnim da je čovjek sa margine i sa finansijskim problemima osuđen na zatvorsku kaznu, dok su oni koji su ga zapravo iskoristili prošli bolje i bez zatvora.

Svi oni su se nakon otkrivanja slučaja našli pod istom optužbom za manipulacije i prevare i pripisuje im seda su zdravstvene vlasti namerno doveli u zabludu kako bi oni nevakcinisanima izdali potvrde.

Policija je tada navodila da su spomenuta četvorica muškaraca, koja nisu želela da se vakcinišu, za novac angažovala "osobu sa socijalnim problemima" da to učini za njih, predstavljajući se lažno njihovim ličnim dokumentima na više različitih punktova za vakcinaciju.

Izvor: jutarnji

Komentari(0)

Loading