NIJE HTEO DA SE ŽENI, A ONDA JE UPOZNAO FATALNU SRPKINJU SANDRU: Ovaj detalj o holivudskoj ljubavi malo ko zna

22:22

Na granici 0

Ljubav kao na filmu

NIJE HTEO DA SE ŽENI, A ONDA JE UPOZNAO FATALNU SRPKINJU SANDRU: Ovaj detalj o holivudskoj ljubavi malo ko zna
Shutterstock

Dok nije upoznao četiri godine stariju bivšu manekenku i ličnu asistentkinju Vinone Rajder, glumac Kristijan Bejl bio je uveren da se nikada neće oženiti. Ipak, Sandra Blažić, devojka srpskih korena, dala mu je veru u ljubav.

Priča o njihovom upoznavanju posebno je zanimljiva. Sandra Blažić je bivša manekenka srpskih korena, čija je porodica krajem 60-ih godina uz Beograda emigrirala u Ameriku. Slobodan Blažić i Nadežda Topalski su u Čikagu 1970. godine dobili ćerku Sandru, pravog imena Srboslava, koja je u Americi diplomirala menadžment.

Za razliku od nje, koja je rođena u Americi, Kristijan Bejl je tek naknadno stigao u “obećanu zemlju”. Glumac je rođen u Velsu, gde je proveo detinjstvo s roditeljima Dejvidom i Dženi i sestrama Šeron i Luiz. Gluma ga je očarala još od najranijih dana, 1982. godine je snimio svoju prvu reklamu – za jedan omekšivač – a potom se pojavio i u reklami za pahuljice. Prvi put se na binu popeo 1984. godine, kada je glumio u predstavi s Rouenom Atkinsonom.

Roditelji su mu se razveli 1991. godine, a cela ta porodična priča je ostavila dubok trag na njemu. Naime, njegova majka Dženi je želela da on prvo završi fakultet, ali njegov otac je imao druge planove – on je želeo da Kristijan ostvari holivudsku karijeru, bez obzira na cenu. Zato je nakon razvoda Dejvid Bejl poveo sina u Los Anđeles, a bivšu suprugu i dve ćerke ostavio u Velsu.

Budući da mu je otac bio popriličan manipulator, od svoje majke i sestara u potpunosti se otuđio.

Upravo ta porodična priča poljuljala mu je i veru u ljubav i brak, pa je Bejl svojevremeno izjavio: “Nikada nisam planirao da se oženim. Svi u mojoj porodici su bili razvedeni, zato nisam imao baš dobro mišljenje o braku.”

Sve se promenilo kada je upoznao Sandru i to na pomalo neobičan način. Naime, dolaskom u Holivud njegova mentorka je postala glumica Vinona Rajder, koja mu je pomogla da dobije ulogu u filmu “Male žene” iz 1994. godine, u kojem je ona imala glavnu ulogu.

U to vreme se govorilo da je Kristijan na sve načine pokušao da zavede Vinonu, ali ga je ona odbila. Utehu je pronašao u glumici Samanti Matis, ali uprkos svemu, s njom je ostao u odličnim odnosima. Krajem devedesetih na jednoj žurci, koju je organizovala Vinona Rajder, upoznao je njenu ličnu asistentkinju Sandru Blažić. Postali su nerazdvojni, a 2000. godine u Las Vegasu ih je venčao imitator Elvisa Prislija.

“Moja supruga je neverovatno jaka žena. Ona je neverovatno snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to uveliko zavisi i od uloge za koju se pripremam ili trenutno glumim, ali Sibi se to sviđa i misli da je to kul. To možete da gledate na dva načina – s jedne strane neko bi rekao: ‘Jadna žena, zasigurno joj nije lako da se nosi sa svim time’, a s druge strane možete da joj zavidite: ‘Kakva srećnica, u isto vreme može da bude s toliko različitih muškaraca’ “, izjavio je svojevremeno o svojoj supruzi s kojom je tokom 17-godišnjeg braka dobio ćerku Emelin i sina Džozefa.

I dok sa svojom porodicom nema gotovo nikakve kontakte, za porodicu svoje supruge je izuzetno vezan. Kažu da je upravo uz nju i njene roditelje shvatio šta porodica zapravo znači. Tako insistira na tome da njegova deca nauče srpski jezik, a svakog Uskrsa zajedno odlaze u crkvu Svetog Ilije u Los Anđelesu.

 

Izvor: stil

Komentari(0)

Loading