NEMA EVROPE BEZ RUSIJE! Matija Bećković: "Ono što SAD zahtevaju od Crne Gore nije tražio ni Hitler!"

11:40

Na granici 0

Ono što Sjedinjene Američke Države traže od Crne Gore nije svojevremeno zahtevao ni Adolf Hitler u Drugom svetskom ratu, izjavio je za BORBU akademik i književnik Matija Bećković.

NEMA EVROPE BEZ RUSIJE! Matija Bećković: "Ono što SAD zahtevaju od Crne Gore nije tražio ni Hitler!"
Mitropolija CGP

On je u svom stilu prokomenatrisao odluke koje aktuelna crnogorska vlast donela protiv Rusije pod pritiscima zapadnih centara moći.

- Ni Hitler nije tražio od Srba da ratuju na istočnom frontu. A Amerika je tražila od Crne Gore pre nekoliko godina da usvoji rezoluciju da neće suditi američkim državljanima bez obzira šta oni urade na njenoj teritoriji, iako su znali da Crna Gora nikada i ne bi uradila ništa nažao protiv njih, bez obzira šta god oni uradili. Sada zahtevaju da Crna Gora uvodi sankcije Rusiji, šalje vojsku u blizini Ukrajine, iako znaju do to ništa ne znači sem poniženja Crne Gore i demonstracije da se zna ko je u Crnoj Gori gazda - naveo je Bećković i dodao:

- Sve što je Crna Gora u prethodnih godina uradila predstavljalo je različite oblike ponižavanje nje same - jasan je Bećković.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On se osvrnuo i na antirusku histeriju koja je zavladala u Evropi nakon izbijanja sukoba u Ukrajini.

- Treba se setiti kako je Čerčil zapretio De Golu u toku Drugog svetskog rata da će ga isterati iz Londona, odakle je De Gol komandovao Pokretom Otpora u Francuskoj. Čerčil je kazao da će ga poterati ako ga ne bude slušao, a De Gol mu je uzvratio "slobodni ste da se obrukate". Istu izreku možemo ponoviti i sada za Evropu - slobodna je da se obruka. Nema Evrope bez Rusije. Evropa se prostire od Atlantika do Urala - zaključio je Bećković.

Izvor: borba.me

Komentari(0)

Loading