DODIK: Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i Srbiju

09:16

Na granici 0

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i Srbiju, misleći da zbog sukoba u Ukrajini u tome mogu da ostvare neki uspeh.

DODIK: Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i Srbiju
EPA

„Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, procijenivši da zbog sukoba u Ukrajini mogu ostvariti neki svoj uspjeh, napadaju sve što bi moglo da destabilizuje Srbe i njihove dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku, ali to se neće ostvariti“, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je u toku „opšta hajka na srpske pozicije, bile one u Srbiji ili u Republici Srpskoj“.

Podsetio je da je premer Kosova Aljbin Kurti kazao da je Republika Srpska „remetilački faktor“, dodavši da, kako je kazao, svi znaju da je svetski remetilački faktor činjenica da je od Srbije, članice UN, na nelegalan način odvojeno Kosovo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dodik je još kazao rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uoči njegovog današnjeg sastanka sa Visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, preneo stav Republike Srpske da ne priznaje Šmita za Visokog predstavnika.

„Rekao sam mu da on nije legitiman, legalno izabran, da se on ne može tretirati kao visoki predstavnik i da u tom pogledu nijedna odluka koju on donese ne može biti relevantna, legalna, legitimna i obavezujuća za nas, te da njegove odluke nećemo objaviti u Službenom glasniku. To znači da neće biti primjenjivana na prostoru Republike Srpske“, kazao je Dodik.

Dodik je naveo da ga je Vučić izvestio da se na sastanku sa Šmitom suprotstavio nametanju rešenja.

„Očigledno čovjek (Šmit) po svijetu pokušava da pridobije legitimitet. Nije važno na kojoj se on destinaciji nalazi i sa kim se sreće. On legitimitet jedino može pribaviti u Savjetu bezbjednosti UN, a tamo ga ne vidimo“, kazao je on.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading