DIVNA, JAVI SE! Italijan traži Jugoslovenku koju je voleo pre 32 godine

20:00

Na granici 0

"Zdravo, 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao devojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić. Ja sam Italijan, koji voli Jugoslaviju."

DIVNA, JAVI SE! Italijan traži Jugoslovenku koju je voleo pre 32 godine
Shutterstock

Ovako je Manuel Bucarela, pišući iz srca, započeo post u kojem moli ljude da mu pomognu u potrazi za ljubavlju njegove mladosti. Devojku Divnu i danas opisuje rečima punim topline.

- Sećam se da je studirala na fakultetu u Sarajevu, možda matematiku. Bila je fina, slatka i osetljiva devojka... Tanane građe, visoka, sa svetlo smeđom kosom i braon očima, opisuje je Manuel za Telegraf.rs.

Kako kaže, bila je to mala i kratka ljubavna priča, ali toliko lepa da je i danas pamti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Razmenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s tom devojkom. Živela je tada u ulici Jahiela Fincija na Ilidži. Ne znam da li je preživela rat. Danas bi trebalo da ima 50 godina, navodi Manuel.

Pokušao je, priča dalje, da piše preko mesindžera kompaniji sa Ilidže koja nosi naziv Ikić Trade, ali mu odatle niko nije odgovorio. Jurio je potom razne kontakte, ali opet bezuspešno. Ipak, ne želi da odustane od potrage za svojom Divnom.

- Nadam se da nije umrla tokom rata. Upoznao sam je u autokampu na Mlini kod Dubrovnika. Predivna je bila, voleo bih bar opet da je sretnem. Zahvalan sam svima koji bi mi pomogli, poručuje on.

Danas živi u mestu Leče na jugu Italije, a studirao je u Bolonji. Za sebe kaže da je komunista i socijalista, ali i veliki nostalgičar za Jugoslavijom. Na srpskom zna da kaže "dobro jutro", "govorite li jugoslovenski" i još neke prostije rečenice.

- Bio sam u Crnoj Gori i Dalmaciji 1990. godine. Ja sam socijalista ili komunista, kako više volite, tako da mi se jako dopalo iskustvo Jugoslavije. Divna mi je rekla da će Jugoslavija uskoro nestati. Nisu mnogo voleli Albance. U Jugoslaviji su ljudi bili dobri i gostoljubivi, a priroda prelepa, seća se Manuel.

Izvor: Alo

Komentari(0)

Loading