DARKO NE ZNA O ČEMU SE RADI: Negirao optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića

12:11

Na granici 0

Optuženi pljevaljski narko-bos Darko Šarić u tužilaštvu Srbije negirao je optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića, njegovog bivšeg prijatelja i svedoka saradnika u postupku za međunarodni šverc kokaina. Šarić tvrdi da mu ništa u vezi sa tim nije poznato.

DARKO NE ZNA O ČEMU SE RADI: Negirao optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića
EPA

Saslušanje Šarića trajalo je oko petnaestak minuta, a on je negirao da je pripremao Joksovićevo ubistvo. Kako je KRIK saznao nezvanično, Šarić je rekao da mu ništa u vezi sa tim događajima nije poznato, kao ni ljudi koji su u njima navodno učestvovali.

On ipak nije želeo da se detaljno izjašnjava o optužbama navodeći da je reč o iskonstruisanom slučaju i pritisku na sud zbog drugih postupaka koji se protiv njega vode – za međunarodni šverc kokaina i pranje novca stečenog prodajom droge.

Nije želeo da se izjašnjava ni u vezi sa porukama koje su skinute sa enkriptovane “Skaj“ aplikacije koja je služila za bezbedno komuniciranje i navodno je rekao da ne zna o čemu se radi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ove poruke koje je tužilaštvo dobilo od Europola predstavljaju ključne dokaze jer pokazuju da je Šarić iz zatvorske ćelije tokom 2020. godine navodno pripremao Joksovićevo ubistvo i to u dva navrata.

Prva zamisao bila je da Joksovića ubiju tokom Drinske regate zbog čega je od jednog od osumnjičenih traženo da nabavi snajper.

Pošto je regata odložena, promenjen je plan. Namera je bila da na Joskovića pucaju ispred stana gde je živeo i restorana u kom je često ručao.

Ovi planovi su propali, pa je Šarićeva grupa htela da Joksoviću smesti da je podmenuo bombu pod kola svog nekadašnjeg saradnika – sve u pokušaju da ga diskedituju kao svedoka u postupku protiv Šarića.

Komentari(0)

Loading