OPTUŽENI TERORISTA IZRUČEN TURSKOJ: Uhapšen u Crnoj Gori

09:39

Na granici 0

Mehmet Gezer, navodni organizator bombaških napada 2013.godine u južnom turskom gradu Rejhanli izručen je turskim organima iz Sjedinjenih Američkih Država gde je bio u zatvoru, javili su turski mediji. Gezer je uhvaćen 2016. godine u Crnoj Gori i potom izručen Sjedinjenim Američkim Državama gde je bio zatvoren imajući u vidu optužbe za šverc narkotika i oružja. No, SAD su ga u četvrtak izručile Turskoj.

OPTUŽENI TERORISTA IZRUČEN TURSKOJ: Uhapšen u Crnoj Gori
Printscreen

Turska policija je u saopštenju navela da je Gezer deportovan u Tursku i da je stigao u Istanbul u četvrtak.

U saopštenju se navodi i da je Jusuf Nazik, koji je osuđen za pripremu napada na Rejhanli, rekao u svojim izjavama istražiteljima da mu je Gezer naredio da izvrši bombaške napade, prenose turski mediji.

Turska je tražila Gezera pod optužbom za članstvo u terorističkoj organizaciji i "narušavanje integriteta države“ (zločin vezan za terorizam), dok je za njim bio raspisan međunarodni nalog za hapšenje zbog optužbi za trgovinu drogom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Podsetimo, kako je saopštila crnogorska policija te 2016.godine, državljanin Turske Mehmet Gezer je izručen američkim vlastima kako bi se suočio sa krivičnim optužbama za prodaju oružja meksičkim narko-dilerima. 

NCB Interpol Vašington je raspisao međunarodnu poternicu za Gezerom radi vođenja krivičnog postupka u SAD, zbog osnovane sumnje da je odgovoran za konspirativno udruživanje u cilju uvoza narkotika i pokušaj unošenja narkotika. Takođe i za konspirativno udruživanje radi pomaganja i podsticanja posedovanja vatrenog oružja u vezi sa pomaganjem pri izvršenju krivičnog dela trgovina drogom i krivično delo pranje novca.

Policija je tada u saradnji sa službenicima specijalne agencije Sjedinjenih Američkih Država za suzbijanje droge (DEA), sprovela akciju "Lovac" u kojoj je uhapšen Gezer. 

Njemu se sudilo pred Okružnim sudom SAD, Južni distrikt Njujork, zbog sumnje da je na međunarodnom nivou prokrijumčario veće količine droge.

Komentari(0)

Loading