OJADILI RESTORAN: Uhapšen par, a nećete verovati koliko su koštala vina koja su ukrali

18:00

Na granici 0

Posle devet meseci bekstva uhapšeni su muškarac i žena osumnjičenih za krađu 45 boca vina vrednih preko 1.6 miliona evra iz šlanskog restorana.

OJADILI RESTORAN: Uhapšen par, a nećete verovati koliko su koštala vina koja su ukrali
Shutterstock

Krađa vina dogodila se prošle godine, a lpar je uhvaćen na granici između Hrvatske i Crne Gore u okviru međunarodne policijske akcije, piše Gardijan.

U oktobru 2021. par koji je odseo u hotelu i restoranu Atrio u Kaseresu, na jugozapadu Španije, ukrao je desetine boca skupog francuskog vina, uključujući i Šato Dikem iz 1806. o čemu su izvestili brojni svetski mediji.

Španska policija saopštila je da je reč o pažljivo isplaniranoj krađi. Žena je rezervisala hotel uz pomoć lažnih švajcarskih dokumenata. Par je večerao u hotelskom restoranu, a nakon toga su obišli vinski podrum Atrio.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Posle obilaska podruma otišli u svoju sobu. Kasnije je muškarac otišao iz sobe i vratio se u podrum koji je otključao prethodno ukradenim glavnim ključem. Poneo je tri velika ruksaka, jedan na leđima i dva u rukama i u njih je ubacio pečkire kako bi zaštitio flaše", navela je policija.

Dok je muškarac pretraživao podrum, žena je ometala osoblje restorana i tražila obrok iako je kuhinja bila zatvorena. Sutradan, par je u 5:30 otišao iz hotela.

Posle brojnih istraga, par je identifikovan. Policija je na neki način pohvalila lopove konstatujući "visok stepen profesionalizma, specijalizacije i savršenog planiranja koji su doprineli krađi“.

Par je navodno tri puta izvidio lokaciju pre krađe. Španiju su napustili nekoliko dana kasnije i konstantno se kretali po Evropi, što je otežalo njihovo praćenje.

Na kraju su im ušli u na granici Crne Gore i Hrvatske i uhapšeni su u Hrvatskoj zahvaljujući zajedničkoj policijskoj operaciji u kojoj su učestvovali Interpol i Europol.

Izvor: Alo region

Komentari(0)

Loading