RAT VODILI I PREKO ČITULJA: Zvicer i Vukotića nakon ubistva najbližih, jedan drugom "NAJAVLJIVALI OSVETU"? (FOTO)

15:00

Na granici 0

Crnogorski klanovi, među kojima rat bukti gotovo osam punih godina, nakon likvidacija istaknutih članova u čituljama koje su davali u dnevnim novinama nerijetko su najavljivali osvetu i slali signale suparničkoj strani.

RAT VODILI I PREKO ČITULJA: Zvicer i Vukotića nakon ubistva najbližih, jedan drugom "NAJAVLJIVALI OSVETU"? (FOTO)
Printscreen

Vjerovatno najpoznatija čitulja bila je posvećena Vladimiru Roganoviću, a dao ju je navodi vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Prema tadašnjim navodima, ovom čituljom on je poručio sada ubijenom Jovanu Vukotiću i njegovom bratu Igoru, da se rat neće završiti.

„Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Posljednji pozdrav, bato“, pisalo je u toj čitulji.

Printscreen
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako se spekulisalo, „manekenom“ je Zvicer tada nazvao Jovana Vukotića, a njegov brat Igor, koji je i dan danas u bjekstvu, bio je „lisica“ iz ove čudnovate čutulje.

Jovan Vukotić, koji je u četvrtak uveče ubijen u Istanbulu pred suprugom i ćerkom, takođe se čituljom oprostio od svog kuma Igora Dedovića koji je zajedno sa Stevanom Stamatovićem ubijen u Atini.

„Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živio da si na mom mjestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo“, ovim riječima se od ubijenog kuma Igora Dedovića oprostio Jovan Vukotić.

Printscreen
 

 

Sličan scenario dogodio se i u aprilu 2019., kad je ubijen otac Jovana Vukotića, Veselin Vukotić. Posebnu pažnju privukla je čitulja njegovog sina Jovana:

„Ponestalo mi je riječi. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan. Neka ti je vječna slava i hvala“.

Printscreen
 

 

Osvetu su preko čitulja najavili i pripadnici kavačkog klana kada je Zvicerov kum Marko Vuković u januaru 2020. ubijen na Bežanijskoj kosi.

„Ne mogu ološi i bagra da ubiju ono ljudsko što si imao u sebi, to je vječno: riječ, obraz, pažnja, poštenje i dostojanstvo, ne znaju oni šta je to. A nesojima koji kukavički sa leđa udariše, plašeći se da stanu pred takvim čovjekom, neka Bog sudi“, stoji u čitulji.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading