Slavonac našao 18+ poruke koje je ženi slao SVEŠTENIK, evo kako se osvetio

18:01

Na granici 0

nam da ovo nije prvi put da se sveštenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mestu, ovo nije prvi put - priča Ivan L.

Slavonac našao 18+ poruke koje je ženi slao SVEŠTENIK, evo kako se osvetio
Shutterstock

U slavonskoj opštini Sikirevci ovih je dana došlo do scenarija kao iz sapunica - lokalni sveštenik uhvaćen je u aferi s jednom udatom meštankom.

Suprug meštanke, Ivan L, pronašao je poruke u telefonu svoje supruge za koje se ispostavilo da ih je razmenjivala sa parohom. Obratio se nadbiskupiji, razgovarao sa biskupom i sekretarom nadbiskupije i zatražio da paroha razreše dužnosti momentalno. O svemu postoji i službeni zapisnik. Kako se to još uvek nije dogodilo, ni više od sedam dana pošto se obratio nadbiskupiji, o svemu je odlučio da progovori javno.

- Moja supruga se njemu na ispovesti požalila da se ne oseća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Sveštenik je to iskoristio, počeo da joj se javlja, pisao joj je da je više ne gleda kao sveštenik, nego kao muškarac - ispričao je za Index razočarani Ivan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poruke je Ivan našao slučajno, u poslednja dva meseca primetio je da mu supruga sakriva deo poruka u telefonu, odnosno da ih štiti šifrom. Ispostavilo se da su se iza šifre krile poruke koje je primala od paroha. Uverio se u to i kad je u ime supruge poslao nekoliko poruka svešteniku koji je na to brzo odgovorio.

- Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorišćava svoj položaj. Znam da ovo nije prvi put da se sveštenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mestu, ovo nije prvi put - priča Ivan L.

Dodaje i da mu je supruga rekla da sa sveštenikom nije spavala, ali da ju je on pozivao da uveče dođe do njega.

- Govorio joj je da u 22 sata automobilom dođe do njega, kao da želi da to svi vide i da selo priča - čudi se on.

"Supruzi sam sve oprostio"

Odlučio je da progovori javno kad je shvatio da nadbiskupija ništa ne preduzima. U mestu se, kaže, susreo s izrugivanjem i osudom, ali to ga ne dira.

- Ja sam svojoj supruzi sve oprostio, mi smo to rešili i njoj je bilo teško, ali volimo se, naš odnos je snažan. Razgovarao sam o ovome s decom, sa širom porodicom, svi me podržavaju. Nisam ishitreno doneo odluku da o ovome progovorim - iskren je.

I suprugu nagovara da progovori o svemu jer, kaže, ona ne bi trebalo da podnosi žrtvu i krivicu za postupke paroha koji iskorišćava svoju poziciju. Dodaje da je sveštenik i protekle nedelje bio u crkvi u Sikirevcima za vreme liturgije.

- Rekao je parohijanima da se mole i za njega jer je krivo optužen, bilo je i onih koji su mu na to pljeskali i tapšali ga po ramenu - kaže Ivan L.

- Ja sam spreman i na sud zbog ovoga, imam sve dokaze, moja supruga će svedočiti. Crkva bi trebalo da bude nešto sveto, moja ćerka ide tamo, ne želim da je odgajaju i uče takvi ljudi poput tog sveštenika. Ja njega ne mrzim, pokušao sam čak da dođem do njega, pozvao ga da razgovaramo o svemu i to rešimo. Nije mi nikad odgovorio, takav je on čovek - poručuje Lepan.

Nekoliko puta pre izlaska teksta novinari su pokušali da dobiju i paroha, međutim on je svaki put bio nedostupan.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading