Baka osuđena jer je VIKALA na ukućane, ove reči su bile presudne

20:37

Na granici 1

Baka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj zajedno žive, a iznervirala se nakon što je u dvorištu videla sudskog veštaka geodetskog tehničara koji je došao da meri nekretninu

Baka osuđena jer je VIKALA na ukućane, ove reči su bile presudne
Shutterstock

Penzionerka (83) proglašena je krivom jer je u dvorištu nakon što je stigao geodet vikala na sina, snaju i unuka.

Prema presudi, sve se dogodilo u martu na području Svetog Križa Začretja.

- Kao majka, svekrva i baka, počinila je nasilje u porodici prema svom sinu, snaji i unuku kada je u dvorištu vikala rečima: "Ubice. hoće da mi uzmu moju kuču, maltretiraju me već 30 godina. To je moje, ja sam to sa mojim mužem napravila pre 60 godina" - saopšteno je.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ona je takođe rekla da je kuća njena i da je tu ona gazda.

Starica je uhapšena jer je kod sina, snaje i unuka izazvala osećaj uznemirenosti, pa je osuđena zbog psihičkog nasilja u porodici, ističe se u presudi, piše Danica.

Baka je na suđenju rekla da se ne smatra krivom. Inače je neosuđivana, niti se protiv nje vodi bilo kakav drugi postupak.

- Ne sjećam se i ne znam šta se događalo taj dan. Ali, nisam psovala, niti vikala, niti vređala svoju snaju, sina i unuka. Nemam šta drugo da kažem, stara sam i nemoćna. Već 30 godina sin i snaja napadaju mene i supruga jer hoće da uzmu našu kući - kaže starica čiji suprug više nije živ.

Baka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj zajedno žive, a iznervirala se nakon što je u dvorištu videla sudskog veštaka geodetskog tehničara koji je došao da meri nekretninu.

Geodetskom tehničaru je rekla:

- Nemaš šta tu da radiš. To sve ide na vrhovni sud i tamo se sve to rešava. Izlazi iz mog dvorišta - vikala je starica.

Ipak, penzionerku su na sudu teretili iskazi snaje i unuka, pa ju je sudija proglasila krivom i osudila za nasilje u porodici.

Mora daplatiti novčanu kaznu od 2.000 kuna (oko 300 evra).

Izvor: Telegraf

Komentari(1)

Loading